Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Παρασκευή (17/11, 19:00), τη Νέα Ζηλανδία σε φιλικό αγώνα στη Ριζούπολη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την αναμέτρηση με τη Γαλλία στην OPAP Arena για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου της στα προκριματικά του Euro 2024 και ο Γκουστάβο Πογέτ έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε, φυσικά, στο μέλλον του.

Τις τελευταίες μέρες οι σχέσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού με την ΕΠΟ διαταράχθηκαν έπειτα από όσα είπε για τον απλήρωτο συνεργάτη του και την απάντηση της ομοσπονδίας για τον λόγο που έχει συμβεί αυτό, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν τα σενάρια περί αποχώρησης του Ουρουουανού.

Λογικό ήταν, επομένως, ο ίδιος να αναφερθεί σε αυτό το θέμα στις δηλώσεις του, στις οποίες είπε τα εξής…

«Ένα σημαντικό μήνυμα για όλους και ξέρετε ότι είμαι ειλικρινής. Είμαι χαρούμενος εδώ, η οικογένειά μου είναι χαρούμενη εδώ, αγαπάω την Γλυφάδα, ζω εκεί και θέλω να μείνω εκεί. Έχω πληρώσει το ενοίκιο μέχρι τον Μάιο, έξι μήνες μπροστά. Σας παρακαλώ μην λέτε ότι θέλω να φύγω, ότι προσπαθώ να φύγω. Προσπαθώ να βελτιωθώ.

Θέλω ένα νέο προπονητικό κέντρο; Ναι. Θέλω να παίζω με τις τέσσερις κερκίδες ανοιχτές; Ναι. Θέλω να σιγουρεύσω ότι θα είμαστε πιο επαγγελματίες απ’ ό,τι είμαστε τώρα; Ναι. Μην προσπαθείτε να δείτε κάτι πίσω από τα λόγια μου την Δευτέρα (13/11) γιατί δεν υπάρχει τίποτα. Αν προκριθούμε την επόμενη εβδομάδα ή τον Μάρτιο χρειάζομαι ένα νέο συμβόλαιο; Ναι.

Ίσως θα είμαι ο πρώτος προπονητής που θα πάει στο Euro χωρίς συμβόλαιο, αλλά μην λέτε άλλα πράγματα. Θα είμαι αρκετά αφελής να έχω πληρώσει έξι μήνες μπροστά το ενοίκιό μου και να θέλω να φύγω».

Για το φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία: «Η ομάδα είναι πάρα πολύ καλά. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, προπονούμαστε πάρα πολύ καλά. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι πολύ σοβαρά, ίσως θέλουμε λίγη δουλειά στο κίνητρο, εξαιτίας των συνθηκών του αγώνα. Αν με ρωτάς τώρα, η ομάδα είναι στο δέκα στα δέκα».

Για τα αυτόγραφα από τους παίκτες και τον κόσμο: «Αν πάω πίσω στον Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκινήσαμε και κανείς δεν μας περίμενε ή έβλεπε τις προπονήσεις, φαίνεται ότι η σύνδεση με τον κόσμο είναι φανταστική. Είναι εντυπωσιακό για τους παίκτες να βλέπουν όλο αυτόν τον κόσμο να τους περιμένει. Θέλουμε να τους δώσουμε κάτι πίσω και αυτός είναι ο κύριος στόχος, η πρόκριση στην τελική φάση του Euro».

Για το πόσο χρήσιμο είναι το φιλικό παιχνίδι: «Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε, θέλω να παίζω με τις πιο δυνατές ομάδες. Το κάνουμε για να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια του Μαρτίου γιατί θέλουμε να πάμε στο Euro».