Αρχίζει «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται απόψε (14/11, 21:05, Novasports Prime) στο ουδέτερο «Aleksandar Nikolic Hall» του Βελιγραδίου κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, γήπεδο που έχει μετατοπιστεί η ισραηλινή ομάδα λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Θα ακολουθήσει ματς με τον Ερυθρό Αστέρα Πέμπτη (16/11, 21:15) στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» για τον Ολυμπιακό που ελπίζει να κάνει το δύο στα δύο και να πάρει τα πάνω του στη διοργάνωση.

Να βάλει τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα στη Euroleague

O Ολυμπιακός προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες στη Euroleague, από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη για την 6η αγωνιστική και από την Μπασκόνια στο ΣΕΦ για την 7η. Απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ θέλει διακαώς να πετύχει μία 4η νίκη, ενώ το ρεκόρ του βρίσκεται στο 3-4, στη διοργάνωση την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η τελευταία νίκη του στη Euroleague καταγράφηκε στις 26 Οκτωβρίου στο ΣΕΦ με αντίπαλο την Αναντολού Εφές για την 5η αγωνιστική. Το γεγονός πως ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς θεατές στο Βελιγράδι είναι στα συν για τον Ολυμπιακό, αλλά την ίδια ώρα τα προβλήματα τραυματισμών και απουσιών που αντιμετωπίζει… δεν επιτρέπουν υπέρμετρη αισιοδοξία απέναντι σε μία ομάδα που έχει καλύτερο ρεκόρ και συγκεκριμένα (4-2), αν και το συγκρότημα του Οντέντ Κάτας έχει αγώνα λιγότερο.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν ταξίδεψε στο Βελιγράδι λόγω του κατάγματος που έχει υποστεί σε δάκτυλο του δεξιού ποδιού, αλλά και λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί στο αριστερό γόνατο. Ο Λουκ Σίκμα θα είναι στη δωδεκάδα, αλλά όπως τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας «επειδή έχουμε μεγάλη έλλειψη αυτή τη στιγμή στην front line μας πιθανό να του δοθεί χρόνος συμμετοχής, ανάλογα το πως θα πάει το παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι σε φόρμα. Έχει κάνει κάποιες ατομικές και μόλις μία ομαδική προπόνηση. Όμως, επειδή βρισκόμαστε σε ανάγκη πιθανόν να παίξει». Δεδομένη είναι για μία ακόμη αγωνιστική η απουσία του Σακίλ ΜακΚίσικ (σ.σ. ξεκίνησε προπονήσεις με την ομαδα χωρίς επαφή και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επανένταξής του σε κανονικούς ρυθμούς).

Κι όσο για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η επίθεσή της είναι εντυπωσιακή, αλλά με τους παίκτες της εδώ και καιρό μακριά από τα σπίτια τους στο Ισραήλ, χωρίς να έχουν την υποστήριξη του κοινού τους, το κλίμα σταδιακά γίνεται βαρύ. Βέβαια, οι νίκες που πέτυχε επί της Αρμάνι Μιλάνο και της Μπάγερν Μονάχου βοηθούν για να τη διατηρήσουν προσηλωμένη στην αποστολή της.

Τον αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός θα διευθύνουν οι Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία), Σαούλιους Ράτσις (Λιθουανία) και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία).

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:

  • Τρίτη, 14 Νοεμβρίου
    • Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ολυμπιακός
    • Μονακό (Μονακό)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
    • Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
    • Βαλένθια (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
    • Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  • Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου
    • Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
    • Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
    • Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
    • Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Παρτιζάν (Σερβία)

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 6-0
  2. Μπαρτσελόνα 6-1
  3. Φενέρμπαχτσε 5-2
  4. Βαλένθια 5-2
  5. Βίρτους Μπολόνια 5-2
  6. Μονακό 5-2
  7. Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-2
  8. Ολυμπιακός 3-4
  9. Παρτιζάν 3-4
  10. Ζαλγκίρις Κάουνας 3-4
  11. Αναντολού Εφές 3-4
  12. Μπασκόνια 3-4
  13. Παναθηναϊκός 3-4
  14. Ερυθρός Αστέρας 2-5
  15. Μπάγερν Μονάχου 2-5
  16. Αρμάνι Μιλάνο 2-5
  17. Άλμπα Βερολίνου 1-6
  18. Βιλερμπάν 1-6