Η Premier League ανακοίνωσε ότι στις 21 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει με θέμα την απαγόρευση ή μη του δανεισμού παικτών μεταξύ συλλόγων με κοινό ιδιοκτήτη, θέμα που προκύπτει λόγω της αγοράς των μετοχών της Νιούκαστλ από Σαουδάραβες που ελέγχουν και τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας τους.

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας μπήκε στην Premier League μέσω της Νιούκαστλ, το θέμα όμως είναι ότι ελέγχει και τις τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, δηλαδή τις Αλ Νασρ, Αλ Ιτιχάντ, Αλ Αχλί και Αλ Χιλάλ.

Αυτό που φοβάται η πλειοψηφία των ομάδων της Premier League είναι το γεγονός ότι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να αγοράζουν αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μετά να τους παραχωρούν ως δανεικούς στη Νιούκαστλ ή επίσης το να υπάρχουν οικονομικά deals ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες με στόχο να αποφεύγεται το εμπόδιο του Financial Fair Play.

Έτσι, στις 21 Νοεμβρίου θα συνεδριάσουν με στόχο να αποφασίσουν αν θα υπάρξει ή όχι η σχετική απαγόρευση, με τον κανονισμό να λέει πως αρκούν 14 ψήφοι -από τις 20 ομάδες που συμμετέχουν συνολικά στο πρωτάθλημα- για να επιβληθεί η προσωρινή απαγόρευση.