Στη Σαουδική Αραβία υποστηρίζουν πως η Αλ Χιλάλ σκέφτεται να «παγώσει» το συμβόλαιο του Νεϊμάρ για το διάστημα που εκείνος που θα απουσιάσει από την ομάδα καθώς αναρρώνει μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στο αριστερό του γόνατο. Ο Βραζιλιάνος δεν αναμένεται να επιστρέψει στη δράση πριν τον Ιούνιο του 2024.

Στις 17 Οκτωβρίου, ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Ουρουγουάης και της Βραζιλίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 (ήττα 2-0).

Άμεσα, ο γιατρός της «σελεσάο», Μπρούνο Λεσμάρ, έκανε λόγο για «ανησυχητικό τραυματισμό». Μετά από εκτενείς εξετάσεις, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) ανακοίνωσε τα άσχημα νέα σε δελτίο Τύπου, που δημοσιεύθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

«Ο επιθετικός Νεϊμάρ Ζούνιορ της Εθνικής Βραζιλίας και της σαουδαραβικής ομάδας Αλ Χιλάλ υποβλήθηκε σε κλινικές και απεικονιστικές εξετάσεις την Τετάρτη (18/10), οι οποίες επιβεβαίωσαν τη ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου και του μηνίσκου του αριστερού γονάτου του».

Τεράστιο πλήγμα για τον πρώην παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος είχε περάσει ήδη αρκετούς μήνες στα… πιτς μετά τον τραυματισμό του απέναντι στη Λιλ, στις 19 Φεβρουαρίου. Αυτό ήταν επίσης πολύ άσχημα νέο για τη χώρα του, τη Βραζιλία, και την ομάδα του, την Αλ Χιλάλ.

Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας τον έκανε το αστέρι του σχεδιασμού της, αφού δεν κατάφερε να «στρατολογήσει» τον Λιονέλ Μέσι και τον Κιλιάν Μπαπέ. Για να το πετύχει αυτό, η Αλ-Χιλάλ του έστρωσε το κόκκινο χαλί με μισθό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν (μαζί με την εφορία και τα μπόνους), καθώς και τη δυνατότητα να έχει τον έλεγχο των δικαιωμάτων της εικόνας του. Για να τον πάρει από την Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε άλλα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά την αποζημίωση από τη FIFA, η Αλ Χιλάλ, η οποία είναι οικονομικά πανίσχυρη, θα πρέπει να πληρώσει ακριβά έναν παίκτη που δεν θα είναι στο γήπεδο για σχεδόν ένα χρόνο. Πριν λίγες ημέρες ο «Νέι» χειρουργήθηκε στο Μπέλο Οριζόντε. Πριν από αυτό, ήταν στην επικαιρότητα γιατί πέρασε δύο μέρες σε πάρτι στην έπαυλή του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αντί να ξεκουραστεί.

Αυτό προκάλεσε αναταραχή και στη σχέση του, αφού η σύντροφός του, Μπρούνα Μπιανκάρντι, έμαθε ότι είχε περάσει τις μέρες του με… παρέα. Από αυτή την Πέμπτη (9/11), ο Νεϊμάρ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Στον «πάγο»

Το σαουδαραβικό μέσο Arriyadiyah, που ήρθε σε επαφή με πηγές κοντά στον σύλλογο, αποκάλυψε ότι η Αλ Χιλάλ πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση: αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά το συμβόλαιο του Νεϊμάρ στην ανδρική ομάδα.

Ένας αριστερός ακραίος, που θα αποκτηθεί τον Ιανουάριο, θα τον αντικαταστήσει στη λίστα της ομάδας, αφού υπάρχει ποσόστωση ξένων παικτών ανά ομάδα και επομένως ο Νεϊμάρ καταλαμβάνει θέση όσο είναι τραυματίας. Ο τεχνικός του συλλόγου, Ζόρζε Ζεσούς, και οι αξιωματούχοι του συλλόγου επικύρωσαν μαζί την επιλογή.