Οι διαφωνίες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο με τον Καρίμ Μπενζεμά είχαν ως συνέπεια να απολυθεί από την Αλ Ιτιχάντ, η διοίκηση της οποίας επιθυμεί να τον αντικαταστήσει με τον Ζινεντίν Ζιντάν, αφού αυτό θέλει και ο Γάλλος φορ που… κάνει ό,τι θέλει στην ομάδα και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Ο «Ζιζού» παραμένει εκτός πάγκων από το 2021, όταν είχε αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία είχε κατακτήσει τόσο Champions League όσο και πρωτάθλημα. Από τότε το όνομά του έχει γραφτεί για διάφορες ομάδες αλλά ο ίδιος παραμένει… άνεργος και δεν βιάζεται, είναι η αλήθεια, να επιστρέψει στους πάγκους. Άλλοι λένε ότι αυτό γίνεται επειδή περιμένει την εθνική Γαλλίας, άλλοι λένε ότι περιμένει τη Ρεάλ ή τη Γιουβέντους, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για πέντε χρόνια και με την οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις.

Ο ίδιος, βέβαια, δεν έχει αναφερθεί ποτέ στα σχέδιά του για το μέλλον, αλλά οι Σαουδάραβες έχουν κάνει το δικό τους και αυτό προβλέπει την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας ώστε να είναι ευτυχισμένος και ο Μπενζεμά, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί άψογα στη Ρεάλ. Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, μάλιστα, η Αλ Ιτιχάντ είναι διατεθειμένη να δώσει στον Ζιντάν όσα της ζητήσει, ακόμη κι αν είναι εξωφρενικό το ποσό, προκειμένου να συμφωνήσει μαζί του και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Παρ’ όλα αυτά, όπως γράφουν στη Γαλλία, το ενδεχόμενο να πάει ο Ζιντάν στη Σαουδική Αραβία συγκεντρώνει -στην καλύτερη- ελάχιστες πιθανότητες, αφού φέρεται να μην επιθυμεί να εργαστεί στη συγκεκριμένη χώρα και γενικά εκτός Ευρώπης, περιμένοντας την ιδανική πρόταση από ομάδα της ηπείρου μας. Χωρίς να ξέρει κανείς, πάντως, ποια θα είναι αυτή και πότε θα γίνει.