Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη Ρεν για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρούσε στην κορυφή και θα τον έφερνε πιο κοντά στην πρόκριση στον επόμενο γύρο αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 1-2, αν και το πάλεψε ως το τέλος έστω για την ισοπαλία.

Το ξεκίνημα του αγώνα έμοιαζε αισιόδοξο για τους Πράσινους, οι οποίοι στο 7′ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία με το σουτ του Παλάσιος, μετά τη συνεργασία με τον Ιωαννίδη, που έφυγε λίγο άουτ. Αμέσως μετά, όμως, η Λεωφόρος πάγωσε…

Στο 8′ ο Λε Φε σέντραρε, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Γκουίρι από κοντά έκανε το 0-1 για τους Γάλλους, οι οποίοι πήραν τα πάνω τους και απείλησαν να κάνουν χοντρή ζημιά λίγα λεπτά μετά.

Στο 14′, συγκεκριμένα, ο Γκουιρί συνέκλινε και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Μπρινιόλι. Μια φάση που θα μπορούσε να βάλει πάρα πολύ δύσκολα από νωρίς στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία πάντως είχε ένταση στο παιχνίδι της και έψαξε στη συνέχεια την ισοφάριση.

Μια ισοφάριση που θα μπορούσε να έρθει στο 41′, όταν ο Μπερνάρ έδωσε στον Ιωαννίδη που πάτησε περιοχή και βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά η μπάλα κόντραρε στο πλασέ που επιχείρησε, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Μανταντά.

Με ευκαιρία του Παναθηναϊκού έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, με γκολ, δεύτερο, της Ρεν άρχισε το δεύτερο και μάλιστα ήταν και εντυπωσιακό αφού ο Καλιμουεντό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι στο 49′ μετά την εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ (0-2).

Ήταν ό,τι χειρότερο για τους Πράσινους, οι οποίοι όμως κατάφεραν να αντιδράσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Στο 58′ ο Ασινιόν πάτησε τον Παλάσιος και ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR και έδωσε πέναλτι, με τον Ιωαννίδη να εκτελεί στο 60′ και να μειώνει σε 1-2.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν ξανά ζωντανή και ο Μπρινιόλι φρόντισε να την κρατήσει όρθια στο 70′ κάνοντας πολύ μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Καλιμουεντό στην αντεπίθεση, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει για την ισοφάριση στο τέλος και να την αγγίζει στο 97′ με τη σέντρα του Μλαντένοβιτς που βρήκε στο δοκάρι, με τον Μαντσίνι να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγωνιστικές)
Ρεν 6
Παναθηναϊκός 4
Βιγιαρεάλ 3 (2)
Μακάμι Χάιφα (2)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς):

Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79′ Κώτσιρας), Γεντβάι, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (62′ Βιλένα), Τζούριτσιτς (73′ Σπόραρ), Μπερνάρ (61′ Αϊτόρ), Παλάσιος (61′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Ρεν (Μπρούνο Ζενεσιό): Μανταντά, Ασινιόν, Ομορί, Μπελοσιάν, Τριφέρ (80′ Τεάτρ), Μπουριζό (30′ Σάνταμαρια), Μάτιτς, Λε Φε (46′ Ρίντερ), Μπλας, Καλιμουεντό (80′ Ντουέ), Γκουιρί.