Η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, άρχισε με τον αγώνα ανάμεσα στη Λαμία και τον ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να παίρνει τη νίκη επικρατώντας με 2-1 -σκορ που διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο- και να συνεχίζει την εξαιρετική πορεία της.

Με τους οπαδούς να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και αυτό δεν άργησε να φανεί και στο σκορ, αφού στο 8′ ο Μαρτίνεθ με σκαστό σουτ εκτός περιοχής, μετά το κόρνερ του Καρλίτος και την προσπάθεια της άμυνας να απομακρύνει τη μπάλα, έγραψε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν επηρεάστηκαν από αυτό και αντέδρασαν υποδειγματικά: Μεγάλη ευκαιρία στο 15′ με την άστοχη προβολή του Εραμούσπε από κοντά μετά το φάουλ του Τσαούση, μεγάλη ευκαιρία στο 17′ με σουτ του Κόντε εντός περιοχής που απέκρουσε ο Κοσέλεφ και τελικά 1-1 στο 18′ με πλασέ του Εραμούσπε εντός περιοχής μετά το κόρνερ του Σόρια και την αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει.

Το παιχνίδι ήταν καλό, με ρυθμό και τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα, όπως για παράδειγμα στο 31ο λεπτό με τη σύρραξη μετά το δυνατό μαρκάρισμα του Σόρια στον Αμαράλ. Και όταν τα πράγματα ηρέμησαν τελικά και το παιχνίδι άρχισε ξανά, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τη Λαμία.

Στο 37′ ο Καρλίτος γέμισε ωραία και ο Λόνγκο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, το οποίο δεν άλλαξε ως το τέλος του πρώτου μέρους αφού το μακρινό σουτ του Σόρια στο 44′ έφυγε άουτ.

Το β’ μέρος άρχισε με τον Κόντε να έχει διαδοχικές τελικές προσπάθειες για τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά χωρίς αποτέλεσμα ενώ και το σουτ του Ριέντστρα στο 55′ έφυγε λίγο άουτ. Γενικά οι Ηπειρώτες πατούσαν καλύτερα και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το 60′, χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση. Και αφού δεν ισοφάρισαν, στη συνέχεια κινδύνεψαν να δεχθούν και τρίτο γκολ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 63′ με το σουτ του Ακούνια από το ύψος της περιοχής που έφυγε άουτ ενώ στο 71′ ο Μαρτίνεθ προσπάθησε με διπλή προσπάθεια εντός περιοχής για το 3-1 αλλά αρχικά απέκρουσε ο Κλέιμαν και στη συνέχεια ο Καραχάλιος έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 78′ ήταν η σειρά του Σλίβκα να πλησιάσει στο τρίτο γκολ για τη Λαμία αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση που δεν βρήκε ποτέ και αφήνοντας χώρους πίσω για αντεπιθέσεις της Λαμίας, η οποία δεν πανηγύρισε τρίτο γκολ στο 94′ στο τετ α τετ του Ακούνια που νικήθηκε από τον Κλέιμαν, πανηγύρισε όμως τη νίκη και ανέβηκε κι άλλο στη βαθμολογία.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Μαρτίνεθ (79′ Τζαγκόεφ), Νούνιες (79′ Τζανδάρης), Σαντάνα, Αμαράλ (55′ Τόσιτς), Καρλίτος (70′ Σλίβκα), Λόνγκο (55′ Ακούνια).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (67′ Γκάρο), Τζίνο, Παμλίδης, Κόντε (76′ Μπάλαν), Τζίμας (59′ Ροσέρο).