Ο πόλεμος στο Ισραήλ επηρεάζει, όπως είναι λογικό, και τον αθλητισμό, με τα ΜΜΕ της χώρας να τονίζουν ότι δεν είναι σίγουρη η διεξαγωγή του αγώνα της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία στις 26 Οκτωβρίου για την 3η αγωνιστική του ομίλου του Europa League στον οποίο είναι και ο Παναθηναϊκός.

Το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή, με τους ξένους παίκτες των ομάδων να έχουν αποχωρήσει και τους Ισραηλινούς να προπονούνται χωρισμένοι σε μικρά γκρουπ. Με λίγα λόγια, η κατάσταση που επικρατεί δεν επιτρέπει σε καμία ομάδα να δουλέψει όπως πρέπει και ειδικά για τα δεδομένα μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Έτσι, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, η διεξαγωγή του αγώνα της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία στις 26/10 δεν είναι σίγουρη, με την UEFA να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ισραήλ και να ενημερώνεται συνεχώς για το πώς έχει η κατάσταση.

Αν, πάντως, αποφασιστεί να γίνει κανονικά το παιχνίδι η Μακάμπι Χάιφα θα φύγει από τη χώρα για να προετοιμαστεί στο εξωτερικό προκειμένου να καταφέρει να κάνει κάποιες προπονήσεις πριν μπει στο γήπεδο. Αναμονή, επομένως, για την οριστική απόφαση της UEFA, με το θέμα να ενδιαφέρει πολύ και τον Παναθηναϊκό αφού συμμετέχει στον ίδιο όμιλο.