Για χρόνια, οι φίλαθλοι των Μιλγουόκι Μπακς ζητούν από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να προπονηθεί με τον Χακίμ Ολάζουον. Αυτή η μέρα μπορεί επιτέλους να πλησιάζει.

Σε ένα επεισόδιο του podcast 48 Minutes, ο «Greek Freak» αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να κάνει ένα ταξίδι στο Χιούστον για να προπονηθεί με τον Hall of Famer πριν από την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2023-24 στο NBA. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φίλαθλοι των «Ελαφιών» ενθουσιάστηκαν στο άκουσμα των νέων. Ο Giannis έχει δουλέψει στο παρελθόν με σπουδαίους παίκτες, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Κέβιν Γκαρνέτ, και τώρα αναμένεται να προστεθεί σε αυτή τη μικρή λίστα και το όνομά του Ολάζουον.

Αν και έχει… εγκατασταθεί μεταξύ των κορυφαίων παικτών του ΝΒΑ, ο Αντετοκούνμπο θα μπορούσε σίγουρα να μάθει από τον Χακίμ «The Dream» Ολάζουον, ο οποίος ήταν κυρίαρχη δύναμη σε όλη τη 18χρονη καριέρα του, κερδίζοντας δύο τίτλους ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς και αμέτρητες διακρίσεις. Γνωστός για την αθλητικότητα του, ο παλαίμαχος σέντερ ήταν πραγματικά κάτι το ξεχωριστό για την εποχή του.

«Ακούγεται τρελό και μόνο που το λέω. Θα δουλέψω με τον Χακίμ αφού δούλεψα με τον Γκαρνέτ και τον Κόμπι. Είναι κάποιος που θαυμάζω όλη μου τη ζωή, είναι κάποιος που οι γονείς μου είχαν ως πρότυπο γιατί ήταν ο νούμερο ένα αθλητής στη Νιγηρία και ο νούμερο ένα αθλητής σε όλη την Αφρική», τόνισε χαρακτηριστικά ο 28χρονος Έλληνας φόργουορντ.

Να σημειωθεί ότι στο podcast ο Αντετοκούνμπο υπενθύμισε ότι δεν του αρέσει να προπονείται με ενεργούς παίκτες, καθώς πιστεύει ότι αφαιρεί λίγο από το πλεονέκτημά του όταν τους αντιμετωπίζει.

Άλλωστε στόχος του είναι να προσπαθήσει να απορροφήσει επιπλέον μπασκετικές γνώσεις και να ενισχύσει το… οπλοστάσιο του με νέες επιθετικές κινήσεις. Ο «Greek Freak» είναι κυρίαρχος κοντά στο καλάθι, αλλά τα… ιδιαίτερα με τον Ολάζουον ενδέχεται να φτάσουν το παιχνίδι του σε νέα ύψη, ιδίως αν μπορέσει να… αντιγράψει το ασταμάτητο «Dream Shake» του, αν κι ο Ολάζουον δεν ήταν γνωστός μονάχα για τις επιθετικές αρετές του, αφού πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς που έχουν πατήσει το πόδι τους σε παρκέ.

Αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γόνατο πριν από πολλούς μήνες, ο δύο φορές MVP και πρωταθλητής ΝΒΑ έχει ακολουθήσει… υπερωρίες στο γυμναστήριο αυτό το καλοκαίρι καθώς προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, αναμφίβολα προσπαθώντας να εκδικηθεί για την απογοητευτική περυσινή σεζόν, όταν αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Τι είπε για το μέλλον του

Όσον αφορά στο μέλλον του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε: «Έχω κουραστεί να μοιράζομαι την ίδια ιστορία για το Game 6 (σ.σ.: με τους Φοίνιξ Σανς). Θέλω να δημιουργήσω νέες αναμνήσεις. Αν οι Μιλγουόκι Μπακς είναι στην ίδια σελίδα με εμένα, για το υπόλοιπο της καριέρα μου, θα είναι υπέροχο. Αν όχι, πρέπει να νικήσω».

Και συμπλήρωσε: «Είμαι Μιλγουόκι Μπακ. Αλλά πιο σημαντικό, είμαι ένας νικητής. Πρέπει να κάνω οτιδήποτε μπορώ για να κερδίσω και αν υπάρχει μία καλύτερη κατάσταση για να κερδίσω το τρόπαιο “Λάρι Ο’ Μπράιαν”, τότε πρέπει να την επιλέξω»