Έπειτα από τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες για τα προκριματικά του Euro 2024, η Αγγλία είχε την πρώτη της απώλεια βαθμών μετά το 1-1 με την Ουκρανία στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με το αποτέλεσμα πάντως να μην την επηρεάζει πολύ αφού παραμένει στην 1η θέση του ομίλου της και με καλή διαφορά από τους υπόλοιπους.

Με 21 νίκες στους τελευταίους 22 αγώνες σε προκριματικά Euro και με 4 νίκες στα πρώτα 4 παιχνίδια της τώρα, η Αγγλία πήγε στην Πολωνία… σχεδόν σίγουρη ότι θα κάνει το 5×5 κόντρα στην Ουκρανία. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι.

Η Ουκρανία παρουσιάστηκε καλύτερη από ό,τι αναμενόταν και στο 26′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την κοντινή προσπάθεια του Ζιντσένκο μετά το γύρισμα του Κονόπλια, με τα Λιοντάρια να απαντούν στο 41′, όταν ο Κέιν έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Γουόκερ, ο οποίος τελείωσε σωστά τη φάση για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 59′ η Αγγλία είχε δοκάρι σε δυνατό σουτ του Σάκα εκτός περιοχής, με τους Ουκρανούς να αμύνονται σωστά στη συνέχεια και να καταφέρνουν να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, υποχρεώνοντας την ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ στην πρώτη βαθμολογική της απώλεια.