Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση και ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή πρόκειται να προσφύγει κατά του Πολωνού ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, επειδή την δυσφημεί σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς του Κατάρ.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πρώην προέδρου του ευρωκοινοβουλίου σημείωσε πως ο ευρωβουλευτής «δημόσια δυσφημεί την κυρια Εύα Καϊλή ότι “παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες δύο κρατών – μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με την Μόσχα”».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου:

«Μετά το εκκωφαντικό φιάσκο με τα πλαστά στοιχεία , που δήθεν εμφάνιζαν τραπεζικά εμβάσματα του Κατάρ σε προσωπικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά, νέα “βόμβα” ψεύδους “συνταράσσει” το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο! Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι δημόσια δυσφημεί την κυρια Εύα Καϊλή ότι “παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες δύο κρατών – μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με την Μόσχα”. Τα ανωτέρω ειναι ψεύδη, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητα της κυρίας Εύας Καϊλή. Η κ Εύα Καϊλή Θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσυνης κατα του ανωτέρω».