Ερμητικά κλειστό κράτησε το στόμα του, ενώπιον των αστυνομικών, ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος φέρεται να «σκηνοθέτησε» τις επιθέσεις σε βάρος του προκειμένου να έχει αστυνομική προστασία. Ο κατηγορούμενος παρουσιαστής περιορίστηκε να αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση και επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα στις δικαστικές αρχές.

«Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου», φέρεται να είπε και τώρα προετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή προκειμένου το Μεγάλο Σάββατο να απολογηθεί κατηγορούμενος για δυο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. 

«Ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος»

Οι δυο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη, επίσης, αρνούνται τις κατηγορίες, ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς αναφέρουν πως ο παρουσιαστής «κρύβεται» πίσω από τα «χτυπήματα» στο σπίτι του. «Για ότι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννοήσεις του με με τα άτομα που είχε βρει αυτός έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε, για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο συγκατηγορούμενος μου», αναφέρει ο ένας από τους κατηγορούμενους ο οποίος λέει με νόημα πως είχε υποψιαστεί ότι ο παρουσιαστής εκτός από τη φύλαξη του, την οποία είχε αναλάβει, «ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος διευκρίνισε ότι γνωρίζει τον Μένιο Φουρθιώτη από το 2010, προχώρησε ένα ακόμη βήμα ισχυριζόμενος ότι τους είχε ζητήσει να του βρουν άτομα «για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε». «Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο συγκατηγορούμενος μου».

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι εργάζονται μαζί στην φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού, όπως προκύπτει από τις προανακριτικές τους απολογίες πολλές φορές συνόδευαν τον Μένιο Φουρθιώτη στις μετακινήσεις του. Η παρουσία τους, είπαν, είχε γίνει πιο τακτική από τη στιγμή που περιορίστηκαν τα μέτρα προστασίας που του παρείχε η αστυνομία. 

«Είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο συγκατηγορούμενος μου να πάω μαζί του για τη φύλαξη του Μένιου και στο party fm. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1500 € και αμέσως είπα “ναι” και έτσι ξεκινήσαμε την φύλαξη», υποστήριξε ο πρώτος κατηγορούμενος αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο τον προσέγγισε ο συγκατηγορούμενος του ο οποίος ήταν παλιός γνώριμος του παρουσιαστή καθώς δούλευε κανάλι Έψιλον ως φύλακας. «Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Κάποιες φορές με έπαιρνε για να τον συνοδεύσω από το κανάλι προς το σπίτι και στο ραδιοφωνικό σταθμό», είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος επισημαίνοντας πως “τις  τελευταίες ημέρες, σχεδόν την τελευταία εβδομάδα πήγαινα κάθε μέρα και του έκανα συνοδεία από το σπίτι στο κανάλι και το αντίθετο».

«Αστυνομικός αποπειράθηκε να με σκοτώσει»

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως ο Μένιος Φουρθιώτης του είπε ότι «κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για την συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες». Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο πριν από λίγες ημέρες ο παρουσιαστής τους κάλεσε στο κανάλι και τους ζήτησε να πηγαίνουν περισσότερες ώρες στο σπίτι του καθώς δεν είχε και πάλι φύλαξη.

«Χωρίς να έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε για συνοδεία μας φώναξε στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε για πιο πολλές ώρες. Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: «Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά», εννοώντας τα άτομα που του έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του», ανέφερε ο κατηγορούμενος στην προανακριτική του απολογία. 

«Δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου»

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους σε επίθεση σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. «Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία η πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου», είπαν και οι δυο. Ωστόσο, το «χτύπημα» σε βάρος του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη ήταν αυτό που θορύβησε τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος κατήγγειλε πως τον προσέγγισαν και του αποκάλυψαν ότι υπάρχει συμβόλαιο σε βάρος του το οποίο συνδέεται με τον παρουσιαστή. 

«Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραιβάζ. Ήταν λογικό η εξέλιξη αυτή να με θορυβήσει γιατί μου είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής μου φρουράς από τον Ιούλιο του 2019», ανέφερε στην κατάθεση του, στο πλαίσιο της έρευνας, ο Κώστας Βαξεβάνης και συνέχισε: «Παρότι είχαμε να κάνουμε με μία περίπτωση δολοφονίας δημοσιογράφου, δεν συνέδεσα την δολοφονία αυτή με όσα είχε εξιστορήσει ο άνθρωπος τον οποίο είχα συναντήσει στις  6 Απριλίου 2021 και μου είχε αναφέρει πως πρόκειται να εκτελεστεί συμβόλαιο εναντίον μου και σε βάρος ενός ακόμη δημοσιογράφου με περίεργο όνομα».

«Φαινόταν στα μάτια μου ως σκηνοθετημένη επιχείρηση»

Ο δημοσιογράφος επεσήμανε ότι όλα άλλαξαν όταν έμαθε για την επίθεση στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη.

«Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση έγινε ανησυχητική για εμένα, πολύ δε περισσότερο όταν την επόμενη μέρα παρακολούθησα το βίντεο από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη και διακρίνω, εξαιτίας της εμπειρίας μου, ότι ένας κουκουλοφόρος κυριολεκτικά με λειτουργία επίδειξης μπροστά στις κάμερες που τον καταγράφουν πυροβολεί σε σημεία της οικίας προσέχοντας, μάλιστα, να μην κάνει κάποια σημαντική ζημιά. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να πυροβολήσει προς τα πάνω όπως είναι εκτεθειμένα στην τζαμαρίες του σπιτιού και να δώσει το μήνυμα που ήθελε να δώσει.

Ουσιαστικά, δηλαδή, φαινόταν στα μάτια μου ως σκηνοθετημένη επιχείρηση, που επιβεβαιώνει πλήρως όσα μου είχαν ειπωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.