Το νερό σημαίνει ζωή και αυτό είναι κάτι που το AQUA Carpatica γνωρίζει καλά. Αντλώντας νερό από τις πηγές των Καρπαθίων, το AQUA Carpatica προσφέρει νερό εξαιρετικής ποιότητας για μία πιο υγιεινή ζωή. Το AQUA Carpatica παραμένει αγνό και αμόλυντο, χωρίς πρόσθετα, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, χωρίς τεχνητό ανθρακικό νάτριο ή επεξεργασία. Όπως ακριβώς πρέπει να είναι το νερό!

Το AQUA Carpatica έχει μια πλούσια ιστορία. Ο μοναδικός σχεδιασμός των μπουκαλιών, η ευχάριστη γεύση, τα σημαντικά του οφέλη για την υγεία και ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον, το καθιστούν αναμφίβολα το αγνότερο νερό της φύσης. Γεγονός που έχει οδηγήσει στη βράβευση του, 50 φορές, από διεθνείς οργανισμούς και ινστιτούτα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το AQUA Carpatica να ξεχωρίζει στην κατηγορία του είναι ότι είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, γεγονός που οφείλεται στη γεωλογική δομή των Καρπαθίων, όπου υπάρχουν αρχαία και μη-ενεργά, πλέον, ηφαίστεια. Κάτω από την επιφάνεια της γης, σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας στο AQUA Carpatica τις μοναδικές, φυσικές φυσαλίδες του. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica πηγάζει από την προστατευόμενη πηγή Paltinis και εμφιαλώνεται περιβαλλοντικά υπεύθυνα.

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι μπερδεύουν το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό με τα γνωστά σοδόνερα. Το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό της AQUA Carpatica δεν είναι το ίδιο με ένα σοδόνερο. Τα τεχνητά ανθρακούχα νερά έχουν πολύ διαφορετική επίδραση στην υγεία από τα φυσικώς ανθρακούχα μεταλλικά νερά.

Σε αντίθεση με τα φυσικώς ανθρακούχα νερά, τα σοδόνερα δεν περιέχουν φυσικούς ηλεκτρολύτες (HCO3). Η τεχνητή προσθήκη CO2 μπορεί να δημιουργήσει ένα όξινο περιβάλλον για το πεπτικό σύστημα, καθώς ενισχύει την παραγωγή ανθρακικού οξέος στο στομάχι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις όπως αύξηση της γαστρικής οξύτητας, η οποία μπορεί τελικά να καταλήξει σε έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή ακόμη και υπέρταση. Επίσης, το τεχνητά ανθρακούχο νερό μπορεί, κάποιες φορές, να έχει πικρή, μεταλλική ή ξινή επίγευση.

Σε αντίθεση με τα σοδόνερα η κατανάλωση φυσικώς ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με φυσικά διττανθρακικά άλατα εξουδετερώνει την υπερβολική γαστρική οξύτητα, γεγονός που διευκολύνει την πέψη και το μεταβολισμό και μεταφέρει φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα. Επίσης, προλαμβάνει τη δημιουργία πέτρας στα νεφρά και εξουδετερώνει το γαλακτικό οξύ που παράγεται κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε σωματικής δραστηριότητας.

Πιο συγκεκριμένα, το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica, προέρχεται από επιλεγμένες πηγές μεταλλικών νερών με φυσικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και σημαντική περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, χάρη στις γεωλογικές δομές που περιβάλλουν την πηγή. Είναι επίσης ασβεστούχο, έχει, δηλαδή, υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, παρέχοντας σχεδόν το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας που προτείνει το NHS για ενήλικες ανά λίτρο. Επιπλέον, το μαγνήσιο που περιέχει παίζει κεντρικό ρόλο στο μεταβολισμό, την καλή μυϊκή και καρδιαγγειακή υγεία.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το AQUA Carpatica, ένα φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό με τεράστια οφέλη για την υγεία μας. Είναι ιδανικό για τις έγκυες, τα βρέφη, τα παιδιά και τους λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής και των βιολογικών προϊόντων. Συνιστάται σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση και σε άτομα που ακολουθούν διατροφή πτωχή σε Νάτριο. Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες για τη βελτίωση της ενυδάτωσης, ότι πρέπει δηλαδή για όσους ακολουθούν έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Έχει καθαρή, απαλή γεύση, χωρίς πικρή ή αλμυρή επίγευση, διευκολύνει την πέψη και το μεταβολισμό και οι φιάλες του είναι 100% ανακυκλώσιμες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είναι ένα φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό, χωρίς νιτρικά!

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό καθώς τα Νιτρικά είναι ισχυρά οξειδωτικά. Πρόκειται για ανεπιθύμητες ουσίες, επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας νιτρικών μπορεί να προκαλέσει γαστρικά προβλήματα, κνιδώσεις, εξανθήματα, καθώς και άλλες αντιδράσεις ή ασθένειες.

Άγευστα, άχρωμα και άοσμα, τα νιτρικά άλατα απορροφώνται μερικώς από τις ρίζες των φυτών. Ωστόσο, η υπερβολική τους χρήση μολύνει τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες και κατ’ επέκταση υπάρχουν ίχνη τους στα νερά που πίνουμε. Έρευνες αποδεικνύουν ότι έχουν βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία, τόσο βραχυχρόνιες όσο και μακροχρόνιες.

Στην Ε.Ε, οι Δημόσιες Υγειονομικές Υπηρεσίες επτά χωρών (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Πολωνία, Ισπανία και Τσεχία) έχουν εκδώσει οδηγία/σύσταση, όπου προτείνουν το όριο των 10 mg/l Νιτρικών ως μέγιστο επιτρεπόμενο όριο στην περίπτωση βρεφών και εγκύων, που είναι το 20% του μέγιστου επιπέδου μολυσματικών ουσιών (MCL) που συνιστάται για ενήλικες.

Τα Νιτρικά είναι ιδιαίτερα Βλαβερά για τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά! Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των υψηλών επιπέδων νιτρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και των διαφόρων προβλημάτων υγείας στα νεογέννητα.

Το φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό AQUA Carpatica δεν περιέχει νιτρικά. Ενώ το Φυσικό Μεταλλικό νερό AQUA Carpatica έχει σχεδόν μηδέν νιτρικά, γεγονός που το καθιστά απόλυτα ασφαλές για τις μητέρες και τα μωρά, αλλά και για όποιον επιθυμεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νιτρικά άλατα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο:

Για όσους νοιάζονται για την υγεία τους και αναζητούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους το AQUA Carpatica αποτελεί το αγνότερο νερό της φύσης και ένα θαύμα της παρθένας φύσης που θα τους βοηθήσει σ’ αυτόν τους τον σκοπό τους.