Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας οι πόρτες της φυλακής άνοιξαν για τον 27χρονο Αλέξη από τη Ζάκυνθο που πριν από περίπου ένα χρόνο είχε δολοφονήσει τον πατέρα τον. Όταν βγήκε από την φυλακή έπεσε στην αγκαλιά συγγενών και φίλων. Στη συνέχεια και αφού πρώτα απόλαυσε τις πρώτες ώρες της ελευθερίας του ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στη Ζάκυνθο, το οποίο και ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.

Τόσο βγαίνοντας από τις φυλακές όσο και φτάνοντας στο νησί του ο  27χρονος Αλέξης μίλησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν προκειμένου να ευχαριστήσει όλο τον απλό κόσμο που στάθηκε στο πλευρό του και τον στήριξε.

Ειδικά οι δηλώσεις του στην κάμερα του Star, είναι συγκλονιστικές:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάω σπίτι μου στην οικογένεια μου. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη που είδε την αλήθεια και μου έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία. Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που στήριξε εμένα και την οικογένεια μου όλο αυτό το διάστημα. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, να μην γινόταν ποτέ αυτό. Έχω μετανιώσει από την πρώτη στιγμή και ξέρω πως θα μετανιώνω μέχρι να πεθάνω γι’ αυτό που έκανα».

Είπε ότι από εδώ και πέρα γυρνάει στον τόπο που μεγάλωσε την Ζάκυνθο για μία νέα αρχή και μία νέα ζωή, ενώ όλους αυτούς τους μήνες που ήταν στην φυλακή αυτό που σκεφτόταν ήταν να αποφυλακιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να γυρίσει πίσω στην οικογένεια του.

Επίσης δήλωσε, «Εμένα δυστυχώς η ζωή μου καταστράφηκε από την ημέρα που γεννήθηκα. Με πλήγωσαν όλα αυτά τα βιώματα που είχα από τον ίδιο μου τον πατέρα».

Για το έγκλημα είπε,«Δεν θυμάμαι τίποτα απολύτως από την μέρα του εγκλήματος. Δεν ήμουν εγώ, ήταν ο πόνος, ο θυμός και η οργή ενός μικρού παιδιού, ενός βασανισμένου παιδιού».

Τέλος για την ανάμνηση που έχει από τον πατέρα του, «Δεν θα θυμάμαι τίποτα από τον πατέρα μου. Δεν υπάρχει κάτι καλό, δεν ένιωσα την αγάπη του, οπότε δεν έχω να θυμάμαι και κάτι».

Όταν έφτασε στη Ζάκυνθο χθες το βράδυ ο Αλέξης μίλησε και στην κάμερα της ΕΡΤ και τόνισε πως αυτό που περιμένει πλέον είναι να ξημερώσει μια νέα ημέρα για εκείνον και την οικογένειά του.