Μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου: Είσαι υπεύθυνος αν συμβεί κακό σε μένα και στην οικογένειά μου

«Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει», δηλώνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
13:16
18/02/2019
Μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου: Είσαι υπεύθυνος αν συμβεί κακό σε μένα και στην οικογένειά μου
13
loading

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Πάνου Καμμένου.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ κατηγορεί ως φυσικό και ηθικό αυτουργό για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης ενώ έρχεται με την κίνηση του να συσχετίσει και παλαιότερες προσφυγές του στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα, στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο κ. Κοτζιάς ζητεί την προστασία της δικαιοσύνης υποστηρίζοντας πως έχει στοχοποιηθεί από τον Πάνο Καμμένο. «Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει. Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος» αναφέρει.

Ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής με επιφύλαξη για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που, όπως λέει, υπέστη στην μηνυτήρια αναφορά του που κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του και μέλους της Πολιτικής Γραμματειας του ΠΡΑΤΤΩ Χρήστου Κουτσονάσιου επισημαίνει:

«Όπως είναι λογικό, οι δυνάμεις της αδράνειας αντέδρασαν. Αντέδρασαν με πολλούς τρόπους, που επιτρέπονται και αποτελούν στοιχείο της ελευθερίας των Ελλήνων και της δημοκρατίας: εκδηλώσεις, πορείες, ομιλίες, προκηρύξεις, αυτοτελή κείμενα, αρθρογραφία και άλλες μορφές καθώς και τους πιο διαφορετικούς συνδυασμούς όλων των προαναφερθέντων. Δίπλα στα πιο πάνω και νόμιμα αναπτύχθηκαν άλλες μορφές αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική που ξεφεύγουν από τα δημοκρατικά πλαίσια και τις αξίες της ελευθερίας.»

Η συνέχεια, όπως σημειώνει, ήταν προσωποποιημένη σε βάρος του, με ανοικτούς εκβιασμούς και απειλές σε αυτόν και στην οικογένειά του: Εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα. Αποστολή σφαιρών που συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου».

Όταν δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί, υποστηρίζει ο κ. Κοτζιάς, «υπήρξε και υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί με απειλές και εκβιασμούς μια διαφορετική εξωτερική πολιτική στη χώρα. Να αμαυρώσουν με την ψευδή εικόνα που διαδίδουν διάφορα μέσα, στα οποία πιθανόν να έχουν πρόσβαση οι παρανομούντες εκβιαστές, την εξωτερική πολιτική που είχε τα τελευταία χρόνια.»

Να δυσφημιστεί, όπως λέει, το πρόσωπό του, και κατά προέκταση να δυσφημίσουν την ίδια την πολιτική που πρέσβευε, τουτέστιν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε αυτό το πλαίσιο , υποστηρίζει, οι εκβιαστές διακίνησαν τρία ψέματα προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει:

Α) Διαδίδουν ότι έλαβε και διακίνησε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Σόρος. Ουδέποτε όμως, λέει ο κ. Κοτζιάς, γνώρισε τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του.

Β) Ότι έκλεψε από τα απόρρητα ποσό που έφτανε ακόμα και στα 80 εκατομμύρια ευρώ . Ωστόσο σημειώνει :Πρώτον δεν υπάρχουν τέτοια ποσά. Δεύτερον δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο Υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή, που προτείνει, διανέμει και αποφασίζει το Προεδρείο της Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.

Γ) Ότι έδωσε σε εταιρεία πάροχο/βίζας με τρόπο παράνομο και για εκείνον κερδοφόρο τον διαγωνισμό για τον πάροχο βιζών. Η ιστορία αυτή, αναφέρει ο κ. Κοτζιας, διαδίδεται στηριγμένη στις ενστάσεις τρίτων εταιρειών που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα εκείνης που έπαψε να έχει το δικαίωμα του παρόχου. «Πρόκειται για τη συνηθισμένη τακτική βρώμικων χεριών που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα», σημειώνει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Gabius

  Ανήσυχος ο Κοτζιάς γιατι βρηκε στο γραμματοκιβώτιο του 3 πάστες σεράνο

 2. avatar Άγαμοι θυται

  Το σίγουρο ειναι ενα,όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά ....
  Αυτό όμως που δεν μου βγαίνει ειναι,γιατί δεν μίλησε δημόσια τότε ο Καμένος ...?
  Μήπως δεν τα βρήκαν στο μοίρασμα ....?

 3. avatar ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

  Εκχώρηση ΑΟΖ, απαγόρευση χρήσης της λέξης Μακεδονία από Έλληνες, αποσιώπηση των ηρώων και αγώνων των Ελλήνων για την απελευθέρωση της, διώξεις όσων Ελλήνων το θυμίζουν, απαγόρευση ή κλοπή χρήσης μακεδονικής ετικέτας στα προϊόντα, δημιουργία ψευτομακεδονικών "φροντιστηρίων γλώσσας", αλλοίωση και καπηλεία εθνικότητας, χρήση του εδάφους τους εναντίον της Ελλάδας, διεκδίκηση εδαφών και ακρωτηριασμός της Ελλάδας, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.

 4. avatar ποντιξ

  δυστυχως υπαρχουν αρκετα ψεκασμενα εθνικια που βλεπουν τα πραγματα μεχρι την μυτη τους , ολοι την λεγανε Μακεδονια και τωρα που την λενε βορειο μακεδονια δεν υους αρεσει!!!!

 5. avatar Πώς θα αναγκάσεις το κράτος να σου δώσει περισσότερη ασφάλεια με τα λεφτά των φορολογουμένων;

  Απλό.Κόστος για σένα 5€.Βάζεις δυο τραμπούκους να σου δώσουν δύο χαστούκια ή σε ένα φάκελο δύο σφαίρες και τις δίνεις σε ένα φίλο σου να σου τις ταχυδρομήσει.Μετά ρίχνεις και μια μαυρίλα στους πολιτικούς σου αντιπάλους για προπέτασμα καπνού. Έτσι και γλιτώνεις τη λαϊκή κατακραυγή για τις προδοτικές ενέργειές σου και φταίχτης είναι ο άλλος.Άμα έχεις και ίδια με σένα δικαιοσύνη, πιάνουν τον άλλο για απειλή κι αφήνουν εσένα που διέλυσες τη χώρα.Μερικοί ψηφοφόροι θα τσιμπήσουν.Αλλά καλύτερα να αποφύγεις τις εκλογές ή μπες στο επικρατείας, γιατί δεν πρέπει να υποστείς την κρίση του λαού για τις πράξεις σου.

  1. avatar @@ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ

   Φίλε, θα έπρεπε να βάλεις τίτλο : "Πώς θα προδώσεις τη χώρα κι αντί να σε συλλάβει, θα αναγκάσεις το κράτος να σου δώσει περισσότερη ασφάλεια με τα λεφτά των φορολογουμένων που πρόδωσες".

 6. avatar ανοιξε το στομα σου καμενε…..

  και καψε τους ολους εκει μεσα εστω και αργα.....

 7. avatar Θάνος

  κοτζιά, ότι συμβεί σε εσένα και την οικογένεια σου ευθύνη θα φέρεις ΕΣΥ . Μπορεί βέβαια πάντα η οικογένεια σου να κάνει ανακοίνωση ότι δεν θέλει να έχει καμμία σχέση μαζί σου και τα υλικά υπάρχοντα σου. Με λίγα λόγια κεφτεδάκι μου, εγώ δεν θα σε ξεχάσω.

 8. avatar Μαρια κ.

  Εύχομαι να μην σου συμβεί τίποτα αν όμως σου συμβεί θα φταίνε οι πράξεις σου και όχι ο Καμμενος! !ο λαός δεν σας έχει σιχαθεί μόνο σας μισεί! !!

 9. avatar Sotiris

  Κι αυτοί Έλληνες, φρόντιζαν για το καλό σας, υπό τις οδηγίες του παρανοϊκού αρχηγού τους !

 10. avatar ντροπη σου

  Παντως να εισαι βέβαιως οτι κανεις δεν θα λερωση τα χερια του ή το σάλιο του
  δια εναν Β. αρχιερεα μετα τον Α. αρχιερέα τσιπρα .
  ΑΙΣΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΗ

 11. avatar ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΑ ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΩΝΙΑΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!!! ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΙΧΝΟΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΘΑΝΑΤΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!!

 12. avatar Τι λε ρε προδότη

  Φιμώσατε το λαό, κάνατε τη ζημιά στη χώρα, βρίσατε όσους διαμαρτύρονται, διαλύσατε με δακρυγόνα και κίνδυνο της υγείας τους χιλιάδες πολίτες και μικρά παιδιά και αντί να σας καλέσει ο εισαγγελέας για εσχάτη προδοσία, βγαίνεις κι από πάνω; Το θράσος είναι το αποκορύφωμα της Ύβρεως. Αντί να αναλάβεις τις συνέπειες των δικών σου πράξεων, ρίχνεις το φταίξιμο στον Καμμένο; Ρήμαξες τη χώρα, άνοιξες την όρεξη και σε άλλους γείτονες και θέλεις το λαό να μη διαμαρτύρεται, φασίστα; Και ποιος μας λέει ότι οι σφαίρες δεν ήταν προβοκάτσια σου για να το παίξεις θύμα; Δε χρειάζεται να δεις τον Σόρος για να πάρεις χρήματα. Δεν είπες ότι δεν πήρες, αλλά ότι δεν τον είδες. Μην παίζεις με τις λέξεις και απειλείς κι από πάνω @€&@@

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει