Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαρροή πληροφοριών για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών

Η έρευνα θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
12:32
19/10/2018
Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαρροή πληροφοριών για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών
7
loading

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της διαρροής πληροφοριών για τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει η Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν από τη διαρροή των πληροφοριών έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκε η δημοσιoποίηση στον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφοριών που φέρονται να περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελος που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια αλλά και τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη διαρροή των εν λόγω πληροφοριών και όχι για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων του ΥΠΕΞ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Κανέλλος

  Καλά ρε πατριώτες να πληρώνουμε για να πουλήσουμε την πατρίδα αυτό δεν έχει γίνει πουθενά στο κόσμο είμαστε άπαιχτη ...........

 2. avatar Leonidas21

  Το δημοσίευμα φοβάται να πει μυστικά κονδύλια - μίζες προς Σκόπια - Αλβανία για χειραγώγηση κοινής γνώμης και λέει "Βαλκάνια"

 3. avatar dekatesera

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΕΡΕΥΣΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ?

 4. avatar Μστ

  Και οι παππάδες τα τσέπωσαν για να μην αντιδράσουν...το χρήμα και τα φράγκα πάνω από πατρίδα-θρησκεία και ιδανικά.!!

 5. avatar Μστ

  Σιγά μην έδωσαν μόνο ένα εκατ. ευρώ.!!

 6. avatar Ντ!νος

  Αφού θέλουν να αναζητήσουν ποινικές ευθύνες "για τη ΔΙΑΡΡΟΗ των εν λόγω πληροφοριών και όχι για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων του ΥΠΕΞ" να αναλάβουν εφημερίδες του παπατζή και τα πρωτοσέλιδά τους. Στην προσπάθειά τους να κάψουν τον σπόρο, καίνε το μαξίμου.
  Εγκέφαλοι για κάψιμο

  1. avatar Κανέλλος

   καλά ρε πατριώτες να δίνουμε και χρήματα για να πουλάμε την πατρίδα αυτό δεν έχει ξανά γίνει πουθενά στον κόσμο . καλά είμαστε άπιαστοι ...............

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει