Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν για μια ακόμη φορά το Σωματείο «Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού» και 98 ιδιοκτήτες ακινήτων του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού κατά των αναπροσαρμοσμένων αντικειμενικών αξιών.

Με την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην περιοχή τους.

Με την προσφυγή τους οι κάτοικοι, οι οποίοι ήδη έχουν δικαιωθεί μια φορά στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, στρέφονται κατά της 1180/2017 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού και της υφυπουργού Οικονομικών με την οποία ανακαθορίστηκαν οι τιμές ζώνης.

Η επίμαχη απόφαση εκδόθηκε για να συμμορφωθεί η διοίκηση με την απόφαση του ΣτΕ του έτους 2016 (2334/2016), η οποία ακύρωσε προηγούμενη υπουργική απόφαση.

Όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους «…δεν προκύπτει ότι ο καθορισμός της τιμής ανά τ.μ. των ακινήτων του επίμαχου δήμου έγινε μετά από εκτίμηση στοιχείων που να δικαιολογούν αυτήν, ώστε να προκύπτει το δικαιολογητικό έρεισμα της επίμαχης ρύθμισης και να δύναται να ελεγχθεί αν εκδόθηκε εντός των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως του άρθρου 41 του νόμου 1249/1982» και συμπληρώνουν ότι η υπουργική απόφαση παραβιάζει τα άρθρα 4 και 78 του Συντάγματος που προβλέπουν ότι η φορολογούμενη ύλη, όπως είναι η περιουσία, δεν επιτρέπεται να είναι πλασματική, αλλά πρέπει να είναι πραγματική, ενώ οι τιμές ζώνης στο εν λόγω Δήμο είναι απολύτως πλασματικές και σημαντικά ανώτερες της πραγματικής αξίας των ακινήτων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.