Από το σοκ που προκάλεσε το διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (02/05) προσπαθεί να συνέλθει η τοπική κοινωνία των Ανωγείων, την ώρα που οι δύο πλευρές δίνουν τη δική τους εκδοχή για το περιστατικό: ποιος ξεκίνησε τον καυγά, ποιος χτύπησε πρώτος, ποιος πυροβόλησε ποιον.

Από την πλευρά του, ο 29χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης και γιος του ενός θύματος, μίλησε μέσα από το κρατητήριο στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε τα συναισθήματά του αναφορικά με την τραγωδία που εξελίχθηκε.

«Η ζωή μου είναι πια κόλαση. Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο. Τη στιγμή που εγώ ήμουν στην Αστυνομία, τον πατέρα μου τον κατεβάζανε στον τάφο. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, θα ευχόμουν τέτοιο πράγμα», ανέφερε.

Οι συγγενείς του άλλου θύματος, του Γιώργου Ξυλούρη, επιμένουν ότι όλα ξεκίνησαν από τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη.

«Ήμουν στο σπίτι και άκουσα φωνές. Βγήκα και είδα τον 29χρονο να φωνάζει και να βρίζει. Τρεις άνδρες τον κρατούσαν αλλά αυτός δεν ηρεμούσε. Μέχρι να κατέβω, άκουσα πυροβολισμούς. Τρόμαξα τόσο που νομίζω ότι άκουσα τέσσερις. Βγήκα στον δρόμο και είδα τον Γιώργη (Ξυλούρη) να είναι πεσμένος κάτω και γύρω γύρω κόσμο», δήλωσε ένας εκ των συγγενών του κτηνοτρόφου.

Ωστόσο, στο ρεπορτάζ του καναλιού αναφέρεται πως υπάρχει μια απροθυμία στους μάρτυρες να καταθέσουν επισήμως, για να λάμψει η αλήθεια.

Ακόμη και εκείνος που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα, δεν βοήθησε τους αστυνομικούς. «Ενώ πλησίαζα, ξαφνικά ένιωσα έναν πόνο στο αριστερό πόδι, κάτω από το γόνατο. Το πόδι μου μάτωσε και έπεσα κάτω. Μετά από ώρα ξύπνησα στο Κέντρο Υγείας, δεν θυμάμαι ποιος ήταν στο περιστατικό», φέρεται να είπε.