Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κρήτη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη του φόνου 23χρονου κτηνοτρόφου στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, ο οποίος φέρεται να είναι συγγενής και γείτονάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν διαφορές σχετικά με τα βοσκοτόπια.

Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις ενώ από χθες η ΕΛΑΣ είχε αποκλείσει τον χώρο του εγκλήματος όπου σήμερα έγινε αυτοψία και συλλογή στοιχείων.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το χθεσινό περιστατικό ήταν το αποτέλεσμα μακρόχρονης διαμάχης μεταξύ δύο οικογενειών με στενό βαθμό συγγένειας αλλά και με στενή γειτονία. Πριν από μερικά χρόνια είχε συμβεί και πάλι συμπλοκή των δύο οικογενειών με πυροβολισμούς, όπως αναφέρθηκε στο Πρακτορείο από έγκυρη πηγή. Παρά τις πολύχρονες προσπάθειες φίλων και συγγενών να εξομαλυνθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο οικογενειών, τα πράγματα χθες οξύνθηκαν σε συνάντηση που είχαν δράστης και θύμα με αποτέλεσμα να «μιλήσουν» τα όπλα και ο εγωισμός, σύμφωνα με γνώστη της υπόθεσης.

Η κηδεία του 23χρονου αναμένεται να γίνει σε λίγη ώρα και στο χωριό αυτή την ώρα επικρατεί η απόλυτη σιωπή την οποία ο δήμαρχος της περιοχής περιγράφει χαρακτηριστικά ως «παγωμάρα που μας φέρνει στη μνήμη άλλες εποχές, που θέλουμε ως κοινωνία να ξεπεράσουμε».

Κάτοικοι της περιοχής περιμένουν από την αστυνομία να διαπιστώσει αν υπήρξε ένας κάλυκας από το όπλο του δράστη ή περισσότεροι, κάτι που θα δείξει εμπλοκή και άλλων ατόμων.