Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη, στην Αγία Παρασκευή παρά την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ότι η πλατεία θα παραμένει κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί μέχρι νεωτέρας.

Τα περιπολικά περικύκλωσαν την πλατεία προκειμένου να ελέγξουν αν εφαρμόζεται η απαγόρευση η οποία επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι εικόνες συνωστισμού πολιτών είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Τρίτης 5 Μαΐου.

Κλούβα των ΜΑΤ ήταν «απέναντι» από την πλατεία ενώ αστυνομικοί φώναξαν από τα μεγάφωνα σε κατοίκους που ήταν στην πλατεία να απομακρυνθούν.

Πλήθος κόσμου που ήταν στην συγκεκριμένη πλατεία φώναζε το σύνθημα: «Έξω από την πλατεία, η αστυνομία». Μάλιστα, όταν αστυνομικοί απομακρύνθηκαν και κατευθύνθηκαν λίγα μέτρα πιο μακριά, οι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr

Οι περισσότεροι από τους περίπου 100 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί χθες βράδυ στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, αποχώρησαν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ενώ στο σημείο παρέμειναν αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Λίγο πριν τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, από τη πλατεία αποχώρησε και η τελευταία κλούβα της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Το μαγιάτικο φεγγάρι έβγαλε τους Αθηναίους από τα σπίτια τους

Εκατοντάδες Αθηναίοι συγκεντρώθηκαν και σε διάφορα άλλα μέρη της πρωτεύουσας, προκειμένου να θαυμάσουν το χθεσινό φεγγάρι, όπως ο Λυκαβηττός, τα Πετράλωνα και το Παγκράτι αλλά χωρίς σε αυτές τις περιπτώσεις να σημειωθεί κάποια ένταση με τους αστυνομικούς.