Στη σύλληψη ενός 48χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία», προχώρησαν οι Αρχές, ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις μελών της οργάνωσης για την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, του προσφυγόπουλου-μαθητή από το Αφγανιστάν, ο οποίος είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, η σύλληψη έγινε από άντρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, που επικαλείται το ΑΠΕ η Κρυπτεία  είχε αναλάβει τις επιθέσεις σε στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια, σε καταυλισμό μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, αλλά και σε άλλους τόπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, σε βάρος του 48χρονου έχουν προκύψει στοιχεία από την αστυνομική έρευνα, τα οποία έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Εντός της ημέρας είναι πιθανόν να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την υπόθεση.

Η επίθεση έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στο σπίτι που διαμένει η οικογένεια του 11χρονου Αμίρ, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Οι άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου που κοιμούνται τα παιδιά. Το δωμάτιο γέμισε γυαλιά, ενώ μαζί με τις πέτρες έπεσε και ένα χαρτόνι που προέτρεπε την οικογένεια να φύγει. «Την ώρα που έσπαγαν τα τζάμια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, φώναζα και καλούσα σε βοήθεια. Τα παιδιά είχαν ξυπνήσει, έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα. Γέμισε γυαλιά το δωμάτιο των παιδιών. Βρέθηκε μπουκάλι μπύρας πάνω στο κρεβάτι. Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη. Ένιωσα πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ειδοποίησα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία κατέβηκε και κάλεσε την αστυνομία. Θα πεθάνουμε. Θα μας σκοτώσουν. Δεν ξέρουμε τον λόγο», είχε δηλώσει η μητέρα του Αμίρ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Την έντονη ανησυχία της για τη ρατσιστική επίθεση κατά της οικογένειας του εντεκάχρονου Αμίρ, είχε εκφράσει με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.