Νέα στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα σχετικά με την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος το βράδυ της Πέμπτης (04/04) στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε σπίτι στην περιοχή, έπειτα από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την μαρτυρία εισαγγελέως που παρέστη στην επιχείρηση και φυγαδεύτηκε από τους λιμενικούς, την οποία επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η όλη παραμονή εντός της οικίας είχε διάρκεια γύρω στα 8 λεπτά.

«Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν από παντού περί τα 40 άτομα τουλάχιστον κρατώντας πολεμικά τουφέκια, πυροβόλα όπλα, μαχαίρια ,ρόπαλα και έχοντας πολλοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους», φέρεται να αναφέρει.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μαρτυρία λιμενικού που έλαβε μέρος στην επιχείρηση, φτάνοντας στο σημείο και πριν εισέλθουν μέσα στο σπίτι, έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας και στη συνέχεια ενημέρωσαν σχετικά το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Η απάντηση τους στη συνδρομή που τους ζητήθηκε φέρεται να ήταν αρνητική, λόγω έλλειψης ατόμων και ο επικεφαλής παραπέμφθηκε να επικοινωνήσει με την Άμεση Δράση.