Στη σύλληψη δύο ατόμων που διακινούσαν από τον Πειραιά στη Μύκονο σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν χθες το μεσημέρι στελέχη του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στελέχη του λιμεναρχείου Μυκόνου, σε έλεγχο που διενήργησαν σε όχημα ιδιοκτησίας ενός 32χρονου Έλληνα υπηκόου στο Νέο Λιμάνι της Μυκόνου «Τούρλος», με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα σε επτά διάφανες συσκευασίες 1.803 γραμμάρια και 27 δέκατα του γραμμαρίου ακατέργαστης κάνναβης. Εκείνος μόλις είχε εξέλθει με το ΙΧ αυτοκίνητό του από επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο.

Επιπλέον, στο όχημα εντοπίστηκαν 486 διαφανείς νάιλον συσκευασίες διαφόρων μεγεθών, μία μεταλλική φιάλη με αποσπώμενο πυθμένα, όπου εντός αυτής υπήρχε γυάλινη φιάλη πρόσφορη για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Σε συνεργασία με τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ακολούθησε έρευνα στην οικία του 32χρονου, στη Γλυφάδα Αττικήw, όπου διέμενε μαζί με έναν 35χρονο. Εκεί εντοπίστηκε ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 10,5 γραμμαρίων.

Από την Λιμενική Αρχή Μυκόνου που διενεργεί προανάκριση αναφορικά με τον 32χρονο, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, το ΙΧΕ όχημα και όλα τα ανευρεθέντα, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί προανάκριση αναφορικά με τον 35χρονο ο οποίος και συνελήφθη στη Γλυφάδα, κατασχέθηκε η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.