Στους 30 έφτασε ο αριθμός των συλληφθέντων από τα χθεσινά επεισόδια

Οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή συνολικά 181 ατόμων


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
16:39
07/12/2018
Στους 30 έφτασε ο αριθμός των συλληφθέντων από τα χθεσινά επεισόδια
3
loading

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των χθεσινών συγκεντρώσεων και πορειών για τη δεκαετή επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προχώρησε σε 181 προσαγωγές και 30 συλλήψεις για συμμετοχή σε έκνομες ενέργειες, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή της, σε βάρος τους σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας και σήμερα οδηγούνται στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Οι προσαγωγές και συλλήψεις επιμερίζονται ως εξής:

 • στην Αττική προσήχθησαν (66) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (13),
 • στην Θεσσαλονίκη προσήχθησαν (52), από τα οποία συνελήφθησαν (15),
 • στον Βόλο προσήχθησαν (25) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (2),
 • στην Κρήτη προσήχθησαν (15) άτομα, στο Αγρίνιο (12) και στην Ρόδο (11).

«Το εύρος των προσαγωγών και των συλλήψεων αναδεικνύει τη βούληση και την αποφασιστική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε όσους επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις χθεσινές εκδηλώσεις, με βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές», σημειώνεται σχετικά.

Και προστίθεται πως «εφαρμόστηκε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με νέους, επικαιροποιημένους κανόνες και τακτικές επιχειρησιακής ανταπόκρισης και εμπλοκής, που είχαν σαν αποτέλεσμα να διασφαλιστεί πλήρως το δικαίωμα των πολιτών να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και η προστασία τους από έκνομες ενέργειες».

Επίσης, τονίζεται ότι «όσοι εκδήλωσαν πρόθεση ή συμμετείχαν σε επεισόδια απομονώθηκαν έγκαιρα από τον κύριο όγκο και τη διάταξη των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών και περιορίστηκε σημαντικά το πεδίο και η εμβέλεια της δράσης τους.

Η συνολική επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κλήθηκαν να διαχειριστούν εξαιρετικά βίαιες σε βάρος τους επιθέσεις, με υψηλό επίπεδο διακινδύνευσης της σωματικής τους ακεραιτότητας, εκτιμάται ως ιδιαίτερα ικανοποιητική».

Τέλος, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει: «Οι αστυνομικοί λειτούργησαν με επαγγελματισμό, ενστερνίστηκαν τη φιλοσοφία του νέου επιχειρησιακού μοντέλου για δυναμική και αποτελεσματική παρουσία και δράση της Αστυνομίας και ανταποκρίθηκαν στο πνεύμα των εντολών και των οδηγιών.

Όσον αφορά σε μεμονωμένα περιστατικά επίμεμπτης συμπεριφοράς -όπως αποτυπώνονται σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο- επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από την Ηγεσία τους Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Φτάνει πια με τα κίτρινα και τα μαύρα γιλέκα του μίσους της αριστεράς

  Πολύ απλά: να θεσπιστεί ιδιώνυμο αδίκημα διατάραξης κοινής ειρήνης και φθοράς δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας από οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες της ακροαριστεράς με ποινή ισόβιας κάθειρξης, χωρίς ελαφρυντικά, χωρίς δυνατότητα μετατροπής, χωρίς δυνατότητα έκτισης σε αγροτικές φυλακές, χωρίς καμία ελαφρυντική βελτίωση. Παρεπόμενες ποινές: δήμευση περιουσίας στην ημεδαπή και αλλοδαπή, ισόβια αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (για να μην ψηφίζουν μετά τους αναρχοάπλυτους) και απαγόρευση αποφυλάκισης με βραχιολάκια και λοιπές βλακείες.
  Να δούμε μετά για πότε θα εξαφανιστούν όλοι αυτοί οι αναρχοάπλυτοι, εγχώριοι και εισαγόμενοι.

 2. avatar polizeistaat

  Προτείνω να απαγορευθούν οι πορείες διαμαρτυρίας στις 6 Δεκεμβρίου. Να δούμε για πότε σταματούν τα επεισόδια.
  Επίσης, αντί για τους δικούς μας ανίκανους μπάτσους, να κάνουμε εισαγωγή 10,000 αστυνομικών από την Γαλλία. Αυτούς τους Γάλλους αστυνομικούς να τους οδηγήσουμε στα Εξάρχεια υπό τις εντολές Γάλλων αξιωματικών αστυνομικών και να τους βάλουμε να επιβάλουν την τάξη στην περιοχή, όπως κάνουν και στην Γαλλία. Να δείτε πόσο γρήγορα εξαφανίζονται δια παντός οι εμετικοί επέτειοι βίας της αριστεράς και όλα αυτά τα φαινόμενα και τα δεινά που μας έχει φέρει το συριζα και σια...

 3. avatar FJR 500

  Νομίζω ότι πλησιάζουν οι εκλογές και Σύριζα θέλει να δείξει περισσότερο κράτος γιατί αλλιώς σε ανάλογες καταστροφές που κάνει δεκάδες φορές τον χρόνο ο ακροαριστερος χώρος ζήτημα να συλληφθούν τρείς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει