Οι «Ομάδα Αναρχικών Καταστροφών και «Πυρήνας Μαύρη Φωτιά» ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, που είχε γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να καούν έξι οχήματα στον εκθεσιακό της χώρο.

Με ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αναρχικές ομάδες τονίζουν: «Αηδιάσαμε με το φιλό-αμερικάνικο πνεύμα, την αστυνομοκρατία της πόλης».

«Σε μια δουλική εποχή, υποταγής και εκμετάλλευσης, βυθισμένη στην άγνοια, στο μίσος και στο φόβο, εμείς επιλέγουμε τη ψυχή, την οργάνωση και την επίθεση.

Γεννημένοι και αναγκασμένοι να ζούμε σε ένα κόσμο τόσο υπάκουο, νομοταγή και εργατικό, του οποίου, τα θεμέλια είναι βασισμένα πάνω σε ψεύτικες – χρησιμοθηρικές συνειδήσεις και σχέσεις, σε έναν κόσμο βαθιά βυθισμένο μέσα στον υλισμό του και στη σκληρή δουλικότητά του, εμείς επιλέγουμε εκείνους – εκείνους τους ανθρώπους που ζούνε παράνομα, εκέινους που δεν υποτάχθηκαν ποτέ σε κανέναν και σε τίποτα, εκείνους τους ανθρώπους που είναι λυσσασμένοι για ζώη και καταστροφή» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

(φωτογραφία αρχείου)