Συνελήφθησαν, στη Νέα Ιωνία, ένας 55χρονος Έλληνας και ένας 48χρονος Αλβανός, κατηγορούμενοι για πλαστογραφίες και απάτες μετά από υφαρπαγή βεβαιώσεων από δημόσια υπηρεσία. Παράλληλα, αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας για τη δράση δύο ατόμων στη Νέα Ιωνία, τα οποία με τη χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων και πλαστών εγγράφων νόμιμης παραμονής αλλοδαπών στη χώρα, υπέβαλαν αιτήσεις έκδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες σε δημόσια υπηρεσία, τη στιγμή που προέβαιναν στις αντίστοιχες αιτήσεις.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά δικαιολογητικά έγγραφα και συγκεκριμένα εξουσιοδότηση και βεβαίωση κατάθεσης αίτησης έκδοσης άδειας διαμονής, τα οποία ήταν απαραίτητα για την έκδοση των εν λόγω αιτούμενων Αριθμών Μητρώου. Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας παραμονής είχαν εκδοθεί είτε για λογαριασμό άλλου προσώπου, είτε από διαφορετική δημόσια υπηρεσία.

Σε κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις αμφιβόλου γνησιότητας, πλήθος φωτοαντιγράφων διαβατηρίων, καθώς και πλήθος άλλων εγγράφων. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί δεκαέξι περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.