Ενώπιον του Εισαγγελέα βρέθηκε ο 87χρονος που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στον Άγιο Στέφανο να καίει ξερά χόρτα, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση, στην πλημμεληματική του μορφή. «Ήθελα να καθαρίσω τον χώρο από τα ξερά χόρτα» φέρεται να έχει υποστηρίξει ο ηλικιωμένος στους αστυνομικούς.

Ο 87χρονος κατηγορείται για εμπρησμό και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με ένα μπιτόνι γεμάτο εύφλεκτο υλικό στα χέρια και την ώρα που είχε ήδη ανάψει μια μικρή εστία φωτιάς. Την «προσπάθειά» του είδε τυχαία ένας περιστατικός ο οποίος έβαλε τις φωνές και ο ηλικιωμένος τράπηκε σε φυγή.

Ο περαστικός έσπευσε στο σημείο που ο ηλικιωμένος είχε βάλει τη φωτιά και αφού την έσβησε πριν προλάβει να φουντώσει, ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες προχώρησαν στην σύλληψη του 87χρονου.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open προβλήθηκε και πλάνο στο οποίο έχει καταγραφεί το στουπί που φέρεται να είχε στα χέρια του ο ηλικιωμένος.

Αξιοσημείωτο είναι πως όλα έγιναν σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι που μένει ο ηλικιωμένος.

Ισχυρίζεται πως δεν έχει κάνει τίποτα

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη από πρόθεση για αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα στον ηλικιωμένο ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν έχει κάνει τίποτα. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, κλιμάκιο της πυροσβεστικής έκανε αυτοψία στο σημείο που συνέβησαν όλα, στον Άγιο Στέφανο.

Αν στην αυτοψία ληφθεί υπόψιν πως η περιοχή είναι κατοικημένη και σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, αυτή επεκτείνονταν, θα κινδύνευαν ζωές. Αυτό το στοιχείο, ενδέχεται να οδηγήσει στην αλλαγή της δίωξης που έχει ασκηθεί στον ηλικιωμένο και από πλημμεληματικού χαρακτήρα να γίνει κακουργηματικού χαρακτήρα.