Τη Λάρισα επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας του μνημονίου και των στόχων του που αποβλέπουν στην περικοπή δαπανών και στην καλύτερη διαχείριση των οικονομικών πόρων και που έχουν τεθεί από την τρόικα.

Ο κ. Πολύζος είχε συναντήσεις με τους διοικητές των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας, του Γ.Ν.Λ και του Πανεπιστημιακού ενώ το απόγευμα μετείχε σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ και στην οποία έλαβαν ακόμα μέρος και οι διοικητές των Νοσοκομείων Λαμίας, Άμφισσας και Χαλκίδας που έχουν επίσης υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Υγείας.

Το«σκηνικό» της σύσκεψης τελικά, που σε γενικές γραμμές αφορούσε το λογιστικό τμήμα της πορείας του μνημονίου, ανετράπη με αφορμή μία ξαφνική εντολή του διοικητού της 5ης ΥΠΕ που κοινοποιήθηκε στη διοίκηση του Γ.Ν.Λ. και με βάση την οποία πέντε εργαζόμενοι του Νοσοκομείου από την 3η Ιανουαρίου έπρεπε να μετακινηθούν για τρεις μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προφανώς για να στελεχώσουν και να λειτουργήσουν επαρκώς το εκεί ακτινολογικό τμήμα.

Το γεγονός εξόργισε όλους τους εργαζόμενους του Γ.Ν.Λ. που παρά το τσουχτερό κρύο βγήκαν στο προαύλιο και περίμεναν την άφιξη του γενικού γραμματέα για να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους για τις μετακινήσεις αυτές που όπως επισήμαναν θα οδηγήσουν στο κλείσιμο ή στην πλημμελή λειτουργία ευαίσθητων τμημάτων του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του ΓΝΛ εξήγγειλαν για σήμερα ανοιχτή συγκέντρωση για να δρομολογήσουν εφόσον χρειαστεί κινητοποιήσεις.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ