Οι γονείς ενός ανήλικου παιδιού από την Καβάλα καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή, μετά από καταγγελία που έκανε το ίδιο το παιδί εις βάρος τους. Η απίστευτη καταγγελία του παιδιού, αφορούσε τη σωματική βλάβη εις βάρος του αλλά και απειλή προς το πρόσωπό του.

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2023, όταν το ανήλικο παιδί της οικογένειας δήλωσε στους γονείς του τις ομοφυλοφιλικές επιλογές και προτιμήσεις του. Με αφορμή αυτό τον λόγο, υπήρξαν εντάσεις στην οικογένεια, οι οποίες οδήγησαν το παιδί να προβεί στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με την proininews.gr.

Σύμφωνα με τα όλα όσα παρουσιάστηκαν στο Τριμελές Καβάλας, το παιδί είχε απευθυνθεί από καιρό στη δικαιοσύνη και την αστυνομία, ζητώντας προστασία. Λόγω των καταγγελιών, υπήρχε απόφαση όλα τα μέλη της οικογένειας να επισκέπτονται υποχρεωτικά ψυχολόγο μια φορά την εβδομάδα. Οι εντάσεις, όμως, συνεχίστηκαν και έτσι ακολουθήθηκε η ποινική διαδικασία, μετά από καταγγελία στην αστυνομία.

«Δεν θέλω να τιμωρηθούν»

Το ανήλικο παιδί κλήθηκε για κατάθεση στο δικαστήριο, όπου το παιδί ανέφερε πως «ο πατέρας μου δέχεται και ανέχεται. Η μητέρα μου δυσκολεύεται. Δεν θέλω να τιμωρηθούν». Ωστόσο, επιβεβαίωσε τα όσα γράφονται στη δικογραφία. Από πλευράς της, η μητέρα του ανήλικου ζήτησε συγγνώμη από το παιδί και ανέφερε πως «προσπαθούμε».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του δικαστηρίου συμβούλεψε τους δύο γονείς να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις τους με το παιδί τους και να λύνουν τα όποια προβλήματά τους με διάλογο. Τέλος, τους επέβαλε την ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή.