Ένα ιδιαιτέρως περίεργο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/5) στη Νικήτη Χαλκιδικής. Μία γυναίκα τηλεφώνησε σε σχολείο, προσποίθηκε τη μητέρα 14χρονης και ζήτησε να της μιλήσει.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr η ανήλικη μαθήτρια είχε σχολάσει πέντε λεπτά νωρίτερα και είχε αποχωρήσει από το σχολείο.

Μόλις έγινε το τηλεφώνημα ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την γυναίκα που κάλεσε καθώς ακούγονταν αναστατωμένη της είπε ότι θα ειδοποιήσουν την μαθήτρια. Επειδή όμως γνώριζε προσωπικά τη μητέρα της μαθήτριας επικοινώνησε μαζί της και εκείνη του είπε ότι δεν έκανε κανένα τηλεφώνημα στο σχολείο.

Η μαμά του κοριτσιού εμφανώς ταραγμένη τηλεφώνησε στο κορίτσι στο κινητό του τηλέφωνο και η μαθήτρια της απάντησε ότι φτάνει σε λίγη ώρα στο σπίτι.

Μαθητές σε σχολείο

Πήρε ξανά τηλέφωνο και ζητούσε το κορίτσι

Η άγνωστη γυναίκα κάλεσε για δεύτερη φορά στο γυμνάσιο με απόκρυψη και ζήτησε να μιλήσει και πάλι με την 14χρονη. Ο διευθυντής, ο οποίος είχε μιλήσει με την μητέρα του κοριτσιού της είπε «έχει φύγει, γιατί την ζητάς;» και τότε η γυναίκα έκλεισε το τηλέφωνο.

Οι γονείς της 14χρονης μαζί με τον διευθυντή του σχολείου πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Νικολάου, όπου κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων. Η μητέρα του παιδιού με ανάρτησή της στο Facebook ζητά να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να εντοπίσουν ποιος κάλεσε στο σχολείο.

Σήμερα συνέβη ένα περιστατικό στο Γυμνάσιο Νικητής καθώς κάποια γυναίκα κάλεσε δύο φορές από αριθμό με απόκρυψη, στο…

Posted by Κική Χαλκιά on Wednesday, May 24, 2023

«Να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου»

«Δεν ξέρω αν ήταν μια πλάκα. Αν ήθελαν να ελέγξουν αν είμαστε σπίτι, να κλείσουν ραντεβού να πάρουν το παιδί. Σαν μάνα σκέφτηκα το χειρότερο. Ζητώ να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Δεν ξέρω αν ο εισαγγελέας θα διατάξει κάτι τέτοιο. Εγώ ως γονέας εγώ κάθε δικαίωμα να το αναφέρω. Μπορεί να έχει γίνει κάτι παρόμοιο και σε άλλο σχολείο. Ακόμη και να είδε την ανάρτηση που έκανα αυτός που κάλεσε μπορεί να φοβήθηκε. Δεν είναι μόνο το δικό μου το παιδί. Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι», ανέφερε στο thestival.gr η μητέρα της 14χρονης.

«Η φωνή δεν ήταν μικρού παιδιού – Ήταν παραποιημένη»

Ο Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος είναι διευθυντής του γυμνασίου Νικήτης εδώ και 15 χρόνια. Όπως λέει τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό στο σχολείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το τηλεφώνημα ήταν με απόκρυψη με την γυναίκα που κάλεσε να τονίζει ότι είναι η μητέρα του παιδιού.

«Δεχθήκαμε το πρώτο τηλεφώνημα στις 13:20, στις 13:15 σχολούσαν τα παιδιά. Ζήτησαν ονομαστικά την μαθήτρια από την β’ τάξη. Είχε φύγει η κοπέλα. Η φωνή είχε κάτι περίεργο. Της είπα να ξαναπάρει και πως θα ειδοποιήσουμε την ανήλικη. Σαν να έκλαιγε σαν ήταν στενοχωρημένη, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν η μητέρα. Πήρε ξανά με απόκρυψη ήταν ίδια η φωνή. Μου λέει ”ειδοποιήσατε την μαθήτρια θα της μιλήσω”; Την ρώτησα ”γιατί είναι τόσο επείγον, τι έγινε;” και μου το έκλεισε. Η φωνή δεν ήταν παιδιού, ήταν γυναικεία», σημείωσε στο thestival.gr ο κ. Γιοβανέκος.

«Στο σχολείο μας δεν είχαμε ποτέ φάρσες, οπότε μας παραξένεψε τον εν λόγω περιστατικό. Είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν φάρσα. Έχω ενημερώσει τους δασκάλους να είναι προσεκτικοί, καλέσαμε τα παιδιά που είναι φίλοι της 14χρονης προκειμένου να δούμε αν γνωρίζουν κάτι. Θορυβηθήκαμε», πρόσθεσε ο ίδιος.