Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη είναι, πλέον, οι συλληφθέντες για το αιματηρό επεισόδιο στον ΗΣΑΠ του Περισσού, το βράδυ του Σαββάτου.

Σε βάρος του 19χρονου και των τριών ανήλικων, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο μαχαίρωμα δυο 16χρονων στο σταθμό του ηλεκτρικού, ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 19χρονος, ο οποίος παραμένει κρατούμενος, θα οδηγηθεί αύριο στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του, 14 και 15 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέα Ανηλίκων, θα δικαστούν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων με ρητή δικάσιμο.

Το επεισόδιο έγινε λίγο πριν τις 9 το βράδυ του Σαββάτου έξω από το σταθμό στον Περισσό μεταξύ 15 περίπου ανηλίκων.

Από τη συμπλοκή, δύο 16χρονοι τραυματίστηκαν στο δεξί πόδι από μαχαίρι και χρειάστηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 19χρονος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και να είναι εκείνος που επιτέθηκε με το μαχαίρι στους 16χρονους και στη συνέχεια το πέταξε. Ωστόσο, μετά από έρευνες το μαχαίρι εντοπίστηκε και κατασχέθηκε.