Θύματα άγριου ξυλοδαρμού από τον ίδιο τους το γιο για σχεδόν 10 χρόνια έπεφταν δυο ηλικιωμένοι. Στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Live News» ο 50χρονος γιος ζητούσε λεφτά από τους γονείς του και όταν εκείνοι του απαντούσαν εκείνος δεν δίσταζε να τους χτυπήσει. Το βίντεο που προβλήθηκε από την εκπομπή του Mega προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Η κάμερα της εκπομπής του Mega βρέθηκε στο σπίτι των ηλικιωμένων και έκανε αυτοψία στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό καθώς η αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε για πολλοστή φορά στο συγκεκριμένο σπίτι. Παλιότερα είχαν υποβληθεί μηνύσεις και είχαν εκδοθεί και καταδικαστικές αποφάσεις.

Στην κάμερα της εκπομπής φαίνεται μάλιστα και ο 50χρονος γιος, ο οποίος είχε το θράσος να ρωτήσει τους αστυνομικούς αν υπάρχει μήνυση και αν θα συλληφθεί ή αν θα μπορούσε να φύγει, αδιαφορώντας για το γεγονός πως με τις πράξεις του έστειλε δύο ηλικιωμένους στο ΚΑΤ.

-Υπάρχει μήνυση, απ’ ότι μπορώ να καταλάβω;

-Τώρα, αυτή τη στιγμή, όχι ακόμα. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί μετά.

-Ααα ωραία, εντάξει. Φεύγω, πάω σπίτι.

-Μισό λεπτό να μιλήσω με τους ανωτέρους μου και να σας ενημερώσω.

Ο 50χρονος έχει ρημάξει όλο το σπίτι

Μάλιστα οι 80χρονη γυναίκα και ο 86χρονος, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να μιλήσει, εμφανίστηκαν στην κάμερα του «Live News» φορώντας κολάρα και δείχνοντας την κατάσταση του σπιτιού τους και τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να ζουν. Η πόρτα του διαμερίσματος είναι διαλυμένη. Θυροκολλημένες καταδικαστικές αποφάσεις για τον 50χρονο άνδρα. Μπογιές. Με το κουδούνι βγαλμένο και σκαμμένο. Η πόρτα ανοίγει με μία ταυτότητα.

«Έβαζε φωτιά μέσα στην πρίζα να κάψει τα καλώδια, καλώδια δεν υπάρχουν, τηλέφωνο δεν υπάρχει, θυροτηλεόραση δεν υπάρχει», είπε αρχικά η 80χρονη.

Μάλιστα όπως είπε στην πόρτα υπάρχουν ακόμα και τρύπες, τις οποίες έχουν καλύψει για να μην μπορεί να βλέπει ο 50χρονος τι γίνεται. Τον καναπέ στο σαλόνι τον έχουν βάλει πίσω από την ξεχαρβαλωμένη πόρτα. Προσπαθούν, με όποιο τρόπο μπορούν, να εμποδίσουν την είσοδο σε όποιον θελήσει να τους κάνει κακό.

«Φοβάμαι μην μπει μέσα. Ακούμε θόρυβο και κλειδωνόμαστε», είπε γυναίκα.

«Το πλυντήριο σπασμένο, η κουζίνα που είχα είναι σπασμένη. Αυτή τη μικρή την έβαλαν κάτω την πάτησαν και ακόμα υπάρχουν τα αποτυπώματα από τα παπούτσια. Όλο το χειμώνα είμαστε μες το κρύο. Πλένουμε και λουζόμαστε με νερό από κατσαρόλες», συμπλήρωσε.

Το aircondition διαλυμένο, τζαμαρίες σπασμένες, έπιπλα σμπαραλιασμένα. Το ψυγείο η κυρία Κατερίνα το μετέφερε στην κρεβατοκάμαρα και εξήγησε στην κάμερα του «Live News» το γιατί.

«Έβαλα το ψυγείο στο δωμάτιο γιατί το άδειαζε και τώρα κλειδώνουμε και την πόρτα του δωματίου, όπως μας είπε η αστυνομία. Έσπασε το χερούλι να μπει μέσα. Το ψυγείο άδειο, η κατάψυξη το ίδιο. Δεν άφησε τίποτα».

Μάλιστα σε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Live News» o γιος προσπάθησε να βάλει φωτιά στο διαμέρισμα με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να βγουν έξω και να φωνάζουν βοήθεια. Mάλιστα φαίνεται και ένα μπλε χρώμα στη φωτιά σαν κάποιος να έχει ρίξει οινόπνευμα στο προσάναμμα για να τη δυναμώσει.

Ο λόγος που το βιώνουν όλο αυτό φέρεται πως είναι τα χρήματα που ζητάει συνεχώς ο 50χρονος.

«Θα πρέπει οι ηλικιωμένοι να προχωρήσουν σε κάποιου είδους ασφαλιστικά μέτρα»

Στο Mega μίλησε ο κ. Κώστας, στενός συγγενής του δράστη, ο οποίος δήλωσε ότι η κινητοποίηση των Αρχών χθες, Πέμπτη, ήταν άμεση και σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί, οι ηλικιωμένοι βρίσκονται σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. «Διαπίστωσαν ότι υπήρξε αμεσότατη αντίδραση και ευελπιστούν από εδώ και πέρα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και θα δοθεί λύση στο πρόβλημα», δήλωσε.
«Κατά την προσωπική μου άποψη, θα πρέπει οι ηλικιωμένοι να προχωρήσουν σε κάποιου είδους ασφαλιστικά μέτρα ή και ακόμα να γίνει μία προσπάθεια να απομακρυνθούν από εκεί και ο γιος και η συγκεκριμένη νύφη, μήπως και με αυτό τον τρόπο ηρεμήσουν», συνέχισε και συμπλήρωσε πως ήδη συγγενείς των ηλικιωμένων τους είχαν προτείνει να μετακομίσουν σε άλλο σπίτι, ωστόσο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να μισθώσουν άλλη κατοικία.

Όπως είπε ο συγγενής του, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρήζει σχετικής παρακολούθησης.