Ειδική εκδήλωση για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν έντονα φαινόμενα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επ’ αφορμή της εκπνοής του Ευρωπαϊκού Έτους κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Ένα παραμύθι, μια παράσταση, ένα χριστουγεννιάτικο δώρο τέχνης για όλα τα παιδιά», κατά τη διάρκεια της οποίας 750 παιδιά από σχολεία των Δήμων Ζεφυρίου, Αγίας Βαρβάρας, Ιλίου και Κερατσινίου, από δομές της Αρχιεπισκοπής, ΑμεΑ, Ορφανοτροφεία και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν την παιδική όπερα «Χάνσελ και Γκρέτελ» σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Η παράσταση ανεβαίνει στη Λυρική Σκηνή, την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010, και ώρα 10 π.μ.

Στη συνέντευξη τύπου, κατά την οποία έγινε η επίσημη ανακοίνωση της εκδήλωσης, παραβρέθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, καθώς και ο Πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής, Νίκος Μουρκογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε την υπουργό για τη συνεργασία.

Η κ. Κατσέλη μιλώντας προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θεωρείται πολύ σημαντική από το υπουργείο, καθώς η πρόσβαση σε εκδηλώσεις πολιτισμού είναι ένας πρωταρχικός παράγοντας για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των παιδιών που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της φτώχειας, ειδικά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Μετά το τέλος της παράστασης, σε συνεργασία με την Εταιρία Ψυχοκοινωνικών Μελετών και το Εργαστήρι Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, θα προσφερθεί στα παιδιά μια τσάντα-δώρο με δημιουργίες παιδιών ΑμεΑ και διάφορες λιχουδιές.

Επίσης, στις αρχές του 2011 η χορωδία της Λυρικής Σκηνής θα πραγματοποιήσει τρεις επισκέψεις σε ισάριθμες δομές ΑμεΑ για τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να έρθουν στην παράσταση της Τετάρτης.