Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα το πρωί η 29χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε το μόλις 11 μηνών παιδί της, πετώντας το στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα στη Βέροια. Σήμερα (4/1) το άτυχο κοριτσάκι θα γιόρταζε τα πρώτα του γενέθλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 29χρονη πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κλινικές. Η μητέρα της είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες να νοσηλευτεί η κόρη της σε ψυχιατρική κλινική καθώς φοβόταν ότι μπορεί να κάνει κακό στην ίδια και το μωρό της.

Ο δικηγόρος της Αντώνης Μπιδέρης, μιλώντας στο Live News δήλωσε ότι η μητέρα «έδειχνε να το γνωρίζει αλλά δεν ήθελε να το πιστέψει. Την ενημέρωσαν οι οικείοι της. Είναι σοκαρισμένη. Δεν αποδέχεται την ανθρωποκτονία».

Και συνέχισε: «Είναι ένας άνθρωπος που τα μάτια της δεν μπορούν να σου πουν πολλά. Αρνείται την κατηγορία και λέει συνέχεια “Δεν σκότωσα το παιδί μου. Δεν είμαι εγώ που πέταξα το μωρό μου στα κρύα νερά του Αλιάκμονα”. Σε κανένα σημείο της δικογραφίας, ούτε στην αυθόρμητη κατάθεση της, είπε ούτε μια φορά ότι διέπραξε το έγκλημα. Αρνείται εξ’ αρχής την κατηγορία».

«Το μωρό ήταν περιποιημένο»

Συγκλονίζει η κατάθεση του αστυνομικού που βρήκε το μωρό να επιπλέει νεκρό στα νερά του Αλιάκμονα.

«Ήμασταν μια ομάδα της ΟΠΚΕ 5 ατόμων, οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας Βέροιας και Αλεξάνδρειας και δύο περιπολικά. Από τις 10 το βράδυ ψάχναμε στο ποτάμι. Στις 12 και μισή φτάσαμε στις όχθες. Ένας συνάδελφος εντόπισε το μωρό στην άκρη στα βράχια στη 1 και μισή τα ξημερώματα. Αμέσως μας φώναξε. Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν αλήθεια ή ψέμα. Είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπο» λέει συγκλονισμένος.

«Το μωρό ήταν περιποιημένο. Φορούσε μπουφανάκι, ένα κολάν πολύχρωμο και τα παπουτσάκια του. Όλοι μας σοκαριστήκαμε. Είμαστε και οι 5 πατεράδες μικρών παιδιών» καταλήγει ο αστυνομικός.

Το χρονικό της φρίκης

Η 29χρονη μεγάλωνε το μωρό με τους γονείς της στο χωριό Σταυρός της Ημαθίας. Πήρε τη μικρή το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς και έφυγε από το σπίτι αναφέροντας ότι πάει σε ρεβεγιόν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέταξε το μωρό στο φράγμα του ποταμού το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από εκεί κάλεσε ταξί που τη μετέφερε στο κέντρο της Βέροιας. Διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο αλλάζοντας χρόνο και την επόμενη μέρα, εμφανίστηκε στο πατρικό της.

Η μητέρα και ο παππούς της 29χρονης, ήταν εκείνοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις που έθεταν στην 28χρονη για το πού βρίσκεται το κοριτσάκι, χωρίς να παίρνουν σαφείς απαντήσεις. Το μόνο που τους έλεγε συνεχώς ήταν ότι το παιδί ήταν καλά.

Το μεσημέρι της Κυριακής η 29χρονη συνελήφθη και ύστερα από πιέσεις των αστυνομικών της ασφάλειας Βέροιας ομολόγησε ότι έχει αφήσει το παιδί της στο ποτάμι. Στη 1:30 τα ξημερώματα αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ αντίκρισαν το βρέφος να επιπλέει στην όχθη της τεχνητής λίμνης με το άψυχο κορμάκι του να φέρει τραύματα. Το 11 μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος που προήλθε από πνιγμό, ενώ ζώα είχαν δαγκώσει το κορμάκι του μετά το θάνατό του.