Οι έρευνες για τον βιασμό του 15χρονου μαθητή στο Ίλιον είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται οι ανήλικοι κατηγορούμενοι να σκόπευαν να δημιουργήσουν τραγούδι που θα αναφέρονταν στις αποτρόπαιες πράξεις τους, ενώ θα χρησιμοποιούσαν στο βίντεο κλιπ αποσπάσματα από τα βίντεο με τις κτηνωδίες τους.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega θα χρησιμοποιούσαν υλικό από τα βίντεο των σεξουαλικών επιθέσεων, ενώ οι κατηγορούμενοι αναρτούσαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες με τσιγάρα κάνναβης και ένας από αυτός πόζαρε κρατώντας ένα πιστόλι.

Σημειώνεται, ότι τον δρόμο προς τη φυλακή, όπως και οι τρεις φίλοι τους, πήραν μετά τις απολογίες τους δυο ανήλικοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ομαδικού βιασμού. Ανακρίτρια και εισαγγελέας φαίνεται πως δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ανηλίκων και αποφάσισαν την προφυλάκιση τους ανεβάζοντας τον αριθμό των προσωρινά κρατούμενων για τη σοκαριστική υπόθεση στους πέντε.

Επίσης, ο 15χρονος στην κατάθεση που έδωσε στις αρχές, φέρεται να είπε πως «ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα: “άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ”, αλλά συνέχιζε. Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι κι αν έλεγα εγώ».