Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τοπικές αρχές του Πύργου για τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά βίας σε σχολικά συγκροτήματα. Μάλιστα, τις δύο προηγούμενες ημέρες Πέμπτη (29/9) και Παρασκευή (30/9), σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας της πόλης, Γιάννη Πλεμμένο, σημειώθηκαν τέσσερα επεισόδια σε τέσσερα διαφορετικά σχολεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.gr, το πρώτο από τα τέσσερα περιστατικά έγινε την Πέμπτη (29/9) λίγα μέτρα μακριά από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Ομάδα από μαθητές Γυμνασίου που μόλις είχαν αποχωρήσει από το σχολείο τους, συναντήθηκε με άλλη ομάδα μαθητών από άλλο γυμνάσιο της περιοχής με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή μεταξύ τους, για άγνωστους λόγους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα παιδί χτυπήθηκε αρκετά σοβαρά, ενώ το επεισόδιο κράτησε για αρκετή ώρα.

Το δεύτερο και πιο σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής (30/9) στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι σύμφωνα με τον κ.Πλεμμένο, ένα εξωσχολικό άτομο εισέβαλλε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, κινήθηκε απειλητικά και χτύπησε μαθητή. Οι παρευρισκόμενοι τους χώρισαν και το επεισόδιο έληξε, αλλά σχετικά μ’ αυτό υπογραμμίζεται ότι υπήρξαν υπόνοιες μέχρι και για διακίνηση ναρκωτικών.

Τα υπόλοιπα δύο περιστατικά αφορούν διαφορετικές συμπλοκές σε 4ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Πύργου. Όσον αφορά το επεισόδιο στο 3ο Λύκειο φέρεται να συνέβη κοντά στο σχολικό συγκρότημα, μεταξύ εξωσχολικών ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περιστατικά σε 2ο και 4ο Γυμνάσιο αλλά και 3ο Λύκειο σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής (30/9) και το γεγονός αυτό έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα η οποία πλέον ζητά αυξημένη αστυνόμευση με περισσότερες περιπολίες έξω από τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει από τους εμπλεκόμενους καταγγελίες ή μηνύσεις για κανένα από τα τέσσερα περιστατικά.