Αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο ο 30χρονος Αλβανός κακοποιός με το προσωνύμιο «Τζούλιο», ο φερόμενος ως αρχηγός των δύο εκ των τριών εγκληματικών ομάδων που είχαν ως ορμητήριο της παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, διέφυγε της σύλληψης το πρωινό της 12ης Ιουλίου 2022 περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 32 συνολικά συλληφθέντων.

Το πρωινό της 12ης Ιουλίου 2022, ήδη από τις 07:00, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ επιτηρούσαν διακριτικά το διαμέρισμα της οδού Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου στου Ζωγράφου, που διέμενε ο «Τζούλιο», ο αδερφός του και η μητέρα τους. Λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίζεται με μοτοσικλέτα ο σύντροφος της 22χρονης δόκιμης αστυφύλακα, ο οποίος διέρχεται τέσσερις φορές για να διαπιστώσει εάν και που υπάρχει αστυνομική παρουσία, ενώ στις 07:15 κατεβαίνει από την πολυκατοικία ο αδερφός του «Τζούλιο», επιτηρεί κι αυτός τον χώρο περιμετρικά και ξαναμπαίνει στο κτίριο.

Τρία λεπτά αργότερα, ένας 33χρονος Αλβανός φτάνει κι αυτός με τη δική του μοτοσικλέτα –την οποί σταθμεύει κοντά στους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ- και ο αδερφός του «Τζούλιο» ξαναβγαίνει από την πολυκατοικία. Σε δευτερόλεπτα, στο σημείο εμφανίζεται ξανά με μοτοσικλέτα ο σύντροφος της 22χρονης δόκιμης αστυφύλακα, ο πόρτα της πολυκατοικίας ανοίγει και πάλι για να εμφανιστεί ο 30χρονος φερόμενος ως αρχηγός.

Ο «Τζούλιο» κινείται γρήγορα προς τη μοτοσικλέτα του συντρόφου της 22χρονης, έχοντας βάλει το δεξί του χέρι μέσα σε ένα τσαντάκι που είχε στο στήθος.

Στη θέα των αστυνομικών που επιχειρούν να τον προσεγγίσουν, βγάζει από το τσαντάκι ένα πιστόλι, τους σημαδεύει και τους φωνάζει: «Μπάτσοι, π…ες, θα πεθάνετε…». Ο 30χρονος ανεβαίνει στη μοτοσικλέτα κι αυτή φεύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Είναι ένα από τα δύο περιστατικά, για τα οποία οι Αρχές εκτιμούν ότι η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός ειδοποίησε τον σύντροφο της κι αυτός με τη μεριά του τον «Τζούλιο».