Τέλος στη δράση κυκλώματος που εισήγαγε ηρωίνη από την Τουρκία και στη συνέχεια τη διακινούσε σε μικρότερους «dealers» έδωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Αξιοποιώντας πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν το βράδυ του Σαββάτου στο Κερατσίνι έναν 63χρονο κι έναν 39χρονο (σ.σ. αμφότεροι υπήκοοι Τουρκίας), ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένα τρίτο μέλος του κυκλώματος.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ο 63χρονος είναι επαγγελματίας οδηγός, ο οποίος είχε αναλάβει την εισαγωγή – μεταφορά στη χώρα μας, από την Τουρκία, ποσοτήτων ηρωίνης, με τη χρήση φορτηγού διεθνών μεταφορών.

Το άτομο που για την ώρα διαφεύγει της σύλληψης ήταν υπεύθυνος για την αρχική παραλαβή και περαιτέρω διανομή των εισαγόμενων ποσοτήτων ηρωίνης, ενώ ο 39χρονος υπεύθυνος για την παραλαβή, αποθήκευση, την εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης τους, καθώς και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν έρευνα στον τράκτορα του φορτηγού και σε ένα σπίτι που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος ως «καβάτζα». Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ηρωίνη βάρους 8 κιλών και 18,4 γραμμαρίων, σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 9.310 γραμμαρίων, 2 πιστόλια με γεμιστήρες και 37 φυσίγγια των 9mm, καθώς επίσης και τα χρηματικά ποσά των 4.405 ευρώ, 2.620 λιρών Τουρκίας, 90 δολαρίων ΗΠΑ και 13 μπιρ μανάτ Αζερμπαϊτζάν, 3 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλήθος ξύλινων καλουπιών για τυποποίηση ναρκωτικών ουσιών, 4 περιστρεφόμενοι σφιγκτήρες και πλήθος υλικών κατάλληλων για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και ένα σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και ονόματα που κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.