Για την περιπέτεια του 14χρονου γιου της, που έπεσε θύμα bullying από συνομήλικους του, μίλησε στο OPEN, η μητέρα του κ. Κατερίνα.

«Τέλος Ιουλίου ήρθε ο μικρός και μου είπε ότι έγινε μια φασαρία, αλλά τίποτα σπουδαίο. Μετά από μία εβδομάδα μου στέλνει το βίντεο ο μπαμπάς του παιδιού, σοκαρισμένος. Πάω στην Αστυνομία, το παιδί έκανε πίσω. Μου είπε “μαμά να μην κάνουμε κάτι γιατί θα μπλέξουμε περισσότερο”. Και εγώ αυτό πίστευα, ότι δεν θα τον ξαναπειράξουν. Μου είπε ότι θα πήγαινε στο χωριό με τον πατέρα του και θα επέστρεφε τον Σεπτέμβρη. Τον πίεσα να γυρίσει νωρίτερα και μόλις ήρθε στον Πύργο και βγήκε έξω, τον βρήκαν και του επιτέθηκαν» αναφέρει.

Μιλώντας για τη φωτιά μέσα στην τάξη, κατά τη διάρκεια κατάληψης, που είχε τραβηχτεί σε βίντεο η κ. Κατερίνα ανέφερε: «Αυτοί, μόλις ανήρτησαν το βίντεο, τους έπιασε η Αστυνομία και είπαν ότι μαζί τους ήταν άλλα τρία άτομα, οι ίδιοι το τράβηξαν. Μετά είπαν στον γιο μου γιατί έδωσε το βίντεο στην Αστυνομία και τη δεύτερη φορά του είπαν αν δεν τους καθαρίσει στο δικαστήριο θα πάθει χειρότερα».

Από χθες που πιάστηκαν είναι καλύτερα, επισημαίνει και τονίζει: «Επιμένει να φύγει από τον Πύργο, να πάει στον μπαμπά του». Υπενθυμίζουμε ότι χθες (31/8) έγιναν στον Πύργο δύο προσαγωγές και αναζητείται άλλος ένας ανήλικος.

«Παρ’ το πάνω σου αλλιώς θα έχεις χειρότερα μπλεξίματα»

Ο 14χρονος μίλησε για τους ανηλίκους που τον παρενοχλούν και ανέφερε ότι καθώς αυτοί έχουν δίκη εις βάρος τους για τον βανδαλισμό του σχολείου της περιοχής, του ζήτησαν να αναλάβει αυτός την ευθύνη.

«Μου είπαν “παρ’ το πάνω σου αλλιώς θα έχεις χειρότερα μπλεξίματα, αν δε μας καλύψεις, εμένα τον αδερφό μου και άλλο ένα παιδί στο δικαστήριο”», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Live News.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βανδαλισμός σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, όταν το σχολείο ήταν υπό κατάληψη. Ο 14χρονος συμμετείχε μεν στη κατάληψη, όχι όμως στις καταστροφές και μάλιστα έχει καταθέσει στην Αστυνομία.

«Μας πήρε τηλέφωνο η Aστυνομία και μας είπε ότι πρέπει να πάμε για κατάθεση γιατί κατηγορούμαστε για τις φωτιές. Και πήγαμε δώσαμε τα στοιχεία, ονόματα, βίντεο, τα πάντα», είπε και σημείωσε ότι έκτοτε «από εκεί που έβγαινα πάρα πολύ, τώρα δεν βγαίνω πολύ. Βγαίνω για καμία ώρα το απόγευμα και πάω πάλι σπίτι», λόγω του εκφοβισμού που δέχεται.