Ένα βίντεο ντοκουμέντο από ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα είδε το φως της δημοσιότητας. Στις εικόνες φαίνεται πώς οι δύο δράστες «ξήλωσαν» την ταμειακή μηχανή και άρπαξαν εμπορεύματα από τα ράφια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, δύο άτομα που κρατούσαν μαχαίρια ακινητοποίησαν τον υπάλληλο του καταστήματος και στη συνέχεια ο μαυροντυμένος ληστής άρπαξε την ταμειακή μηχανή και ο συνεργός του αφαίρεσε καπνικά προϊόντα από τα ράφια.

Οι δράστες βγήκαν από το κατάστημα, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν

Το τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από λίγες ώρες πέρασε χειροπέδες σε έναν από τους δράστες, και στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν τα ρούχα που φορούσε στην ένοπλη ληστεία, ενώ κατάσχεσαν και το αυτοκίνητό του, καθώς όπως όπως προέκυψε από την έρευνα ήταν το όχημα διαφυγής μετά την ληστεία στο ψιλικατζίδικο.

Το δίδυμο των κακοποιών είχε πραγματοποιήσει άλλες πέντε ληστείες σε καταστήματα ψιλικών, σε Εύοσμο, Πολίχνη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.