«Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο», ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Η σύλληψη έγινε στις 03:30 περίπου τα ξημερώματα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, την περιοχή Λιβάδια του δήμου Μυλοποτάμου. Για τον εντοπισμό τους είχε απλωθεί πλέγμα από δεκάδες αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών.

Αυτή τη στιγμή κρατούνται στην ασφάλεια Ρεθύμνου και εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει: «Εντοπίστηκαν μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (23.08.2022) σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου τα δύο άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό επίθεσης σε βάρος τριών τουριστών, το οποίο έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 19-08-2022 σε περιοχή του Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για έναν από αυτούς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης και σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της 19-08-2022, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, 38χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΦ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε 36χρονος ημεδαπός ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί. Στη συνέχεια, οι ημεδαποί συνεπλάκησαν με τους αλλοδαπούς, προκαλώντας σε αυτούς σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο όχημά τους, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επέδειξαν και μαχαίρι.

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες σε οικίες καθώς και άλλους χώρους ανωτέρω ημεδαπών.

Οι ημεδαποί παραδόθηκαν σε περιπολούντες αστυνομικούς σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ο ένας συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ο έτερος προσήχθη και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης κύριας Ανάκρισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ημεδαποί και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου για τα περαιτέρω».

Σημειώνεται πως χθες εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου ένταλμα σύλληψης για το έναν από τους δύο άνδρες από τον Μυλοπόταμο, που εμπλέκονται στο περιστατικό με τους Γερμανούς τουρίστες στον ΒΟΑΚ.

Πρόκειται για τον 38χρονο, ο οποίος φέρεται να απείλησε με μαχαίρι τους Γερμανούς και οι κατηγορίες σε βάρος του είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Το περιστατικό ξεκίνησε μετά από τροχαίο ατύχημα όπου οι Γερμανοί τουρίστες ζήτησαν από τους δύο άνδρες από το Μυλοπόταμο να ανταλλάξουν στοιχεία και να καλέσουν την Τροχαία. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το τροχαίο προκλήθηκε με υπαιτιότητα των δύο ανδρών καθώς δεν «άντεξαν» ότι οι τουρίστες τους προσπέρασαν με το όχημά τους σε δρόμο της Κρήτης.

Ο ένας γιος της οικογένειας των Γερμανών μίλησε στην ΕΡΤ για όσα συνέβησαν. «Ήταν σαν ταινία δράσης, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρομακτικό ήταν το περιστατικό και την απειλή για την ζωή μου που ένιωσα όταν κινήθηκε προς το μέρος μου με μαχαίρι. Βλέποντας την αδερφή μου να κλαίει από ένστικτο θέλησα να την προστατεύσω, όμως δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μαχαίρι. Ήταν πραγματικά σοκαριστικό».

Σε ερώτηση στον άλλο γιο, για το πώς αισθάνονται για τη χώρα μας, την Κρήτη και αν θα την επισκεφθούν εκ νέου στο μέλλον, απάντησε ότι το περιστατικό του φανέρωσε ένα αίσθημα ανασφάλειας για το σύστημα. «Υπάρχει ανασφάλεια. Αν επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα, θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι οι δυο δράστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και ειδικά ο ένας που μας επιτέθηκε, θέλω να φυλακιστεί».

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν χθες στο Νewsbeast ότι ο εντοπισμός του 38χρονου και του 36χρονου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς είναι βοσκοί, σκληραγωγημένοι και γνωρίζουν πώς να κινηθούν και να κρυφτούν στα βουνά της περιοχής.

Ο 38χρονος και ο 36χρονος μέσω του δικηγόρου τους υποστηρίζουν ότι αυτοί δέχτηκαν επίθεση από τους Γερμανούς και ότι ο ένας από τους δύο αναγκάστηκε να τραβήξει μαχαίρι για να αμυνθεί.