Ένταλμα σύλληψης για το έναν από τους δύο άνδρες από τον Μυλοπόταμο, που εμπλέκονται στο περιστατικό με του Γερμανούς τουρίστες στον ΒΟΑΚ, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου.

Πρόκειται για τον 38χρονο, ο οποίος φέρεται να απείλησε με μαχαίρι με τους Γερμανούς και τις κατηγορίες σε βάρος του να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα αφορά απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, επικίνδυνη οδήγηση και τον Νόμο περί όπλων. Όσον αφορά τον 36χρονο δεν αναμένεται να υπάρξει ανάλογη διαδικασία, καθώς η ποινική δίωξη που αναμένεται να του ασκηθεί θα αφορά πλημμελήματα.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ παρά το γεγονός ότι το μεσημέρι επικοινώνησε με τις Αρχές δικηγόρος που ανέφερε ότι εκπροσωπεί τους δύο άνδρες από τον Μυλοπόταμο και μετέφερε την επιθυμία τους να τεθούν στη διάθεση της Ασφάλειας, αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 38χρονος και ο 36χρονος ζήτησαν διασφαλίσεις ότι θα αποσυρθούν οι μηνύσεις σε βάρος τους από τους Γερμανούς τουρίστες, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.

Ο δικηγόρος που επικοινώνησε με τις Αρχές, διαμήνυσε ακόμα ότι οι πελάτες του υποστηρίζουν πως οι Γερμανοί τουρίστες ήταν αυτοί που επιτέθηκαν πρώτοι μετά το τροχαίο και ότι ο 38χρονος έβγαλε μαχαίρι για να αμυνθεί. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, σημείωναν στο Νewsbeast ότι ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς είναι βοσκοί, σκληραγωγημένοι και γνωρίζουν πώς να κινηθούν και να κρυφτούν στα βουνά της περιοχής.