Τραγωδία στο πύρινο μέτωπο της Ανθούσας. Ένας άνδρας περίπου 80 χρονών είδε το σπίτι του, που βρίσκεται στην οδό Μπάλσα, να καίγεται για τρίτη φορά, πήρε το πιστόλι και έδωσε τέλος στη ζωή του. Τη σορό του βρήκαν το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Η φωτιά στην Ανθούσα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί τα ξημερώματα η περιοχή. Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από το 112 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς Γέρακα.

Εξαιτίας της φωτιάς στην Ανθούσα από τις 3:30 τα ξημερώματα δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, από τον κόμβο Κηφισίας έως κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και από τον κόμβο 20 Μαρκόπουλου – Κορωπίου έως κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Μέχρι και αυτή τη στιγμή οι έξοδοι Ανθούσας και Μαραθώνος παραμένουν κλειστές.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μέτωπα σε Παλλήνη, Ανθούσα, Πεντέλη, Ντράφι και σε κάποια σημεία στον Γέρακα. Η ταχύτητα των ανέμων στην περιοχή έφτασε στις μέγιστες τιμές της να ξεπερνά κατά πολύ τα 80 χλμ την ώρα κι εξαιτίας της έντασης και της ταχύτητας των ανέμων η φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει ρίψεις νερού από αέρος τα εναέρια μέσα και συνολικά στο σημείο επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνολικά έχουν γίνει από την ΕΛΑΣ 600 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλές σημείο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από τις 05:30 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.