Σοκάρει το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων το οποίο καταγράφηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης (19/5) στη Νέα Ερυθραία, με την ΕΛ.ΑΣ. να προβαίνει στη σύλληψη ενός 16χρονου.

Όλα ξεκίνησαν όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για μία ομάδα 8 ανηλίκων που φορούσαν μαύρα ρούχα και στο πάρκο «Ανδρέα Παπανδρέου» στη Νέα Ερυθραία απειλούσαν άλλα παιδιά. Στο τηλεφώνημα γινόταν αναφορά πώς οι ανήλικοι επιδείκνυαν ένα αιχμηρό αντικείμενο και ένα πιστόλι, πιθανότατα ρεπλίκα, ενώ ανάμεσά τους ήταν και δύο κορίτσια. Επί τόπου έφτασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ξεκίνησαν αναζητήσεις για τους μαυροφορεμένους ανήλικους. Τελικά στη συμβολή των οδών Ηλία Βενέζη και Εθνικής Αντιστάσεως στη Νέα Ερυθραία, εντοπίστηκαν δύο άτομα που κρίθηκαν ύποπτα και ελέγχθηκαν από τους αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας 16χρονος έφερε πάνω του πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο με αιχμηρή μύτη και οδηγήθηκε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας. Εκεί συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το νόμο περί όπλων, ενώ της υπόθεσης επιλήφθηκε Εισαγγελέας Ανηλίκων.