Την άμεση κινητοποίηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν τα όσα είπε μιλώντας στο Star η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς κατήγγειλε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της κόρης της από αστυνομικούς. Το περιστατικό διέψευσε και η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Πιο αναλυτικά, υποστήριξε ότι η 33χρονη φερόμενη ως παιδοκτόνος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού κατά τη μεταφορά και την κράτησή της στη ΓΑΔΑ.

Για την καταγγελία διατάχθηκε έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να επισκέπτονται τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο κελί της στον 7ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών.

Εκεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, της έδειξαν το βίντεο με την καταγγελία της μητέρας της, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να την διαψεύδει και να την καλεί μάλιστα στο τηλέφωνο προκειμένου να της ζητήσει να μην αναφέρει ξανά κάτι τέτοιο.

Η απάντηση της ΓΑΔΑ για την καταγγελία

Για την καταγγελία η ΓΑΔΑ ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αναφορικά με καταγγελία, που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε σε φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος κρατούμενης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της».

Θα καταθέσουν για την καταγγελία η μητέρα και η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η αδερφή και η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Για να κλείσει και τυπικά, πάντως, η έρευνα θα ληφθεί επίσημη κατάθεση τόσο από την 33χρονη όσο και από τη μητέρα της, ενώ εντός της ημέρας θα πάει στη ΓΑΔΑ ιατροδικαστής για να εξετάσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Οι ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σχολίαζαν ότι «εφόσον διαπίστωσε όπως υποστηρίζει κακοποιητική συμπεριφορά, γιατί δεν έκανε καταγγελία αμέσως μετά τη συνάντηση τους, αλλά βγήκε στην τηλεόραση να το πει;».

Να θυμίσουμε ότι η μητέρα της φερόμενης ως παιδοκτόνου, είπε: «Η κόρη μου έχει φάει μπουνιές στο πρόσωπο. Δεν μπορεί να σταθεί, δεν κοιμάται και δεν τρώει, τι συμπεριφορά είναι αυτή και από ποιον. Της τραβάγανε τα μαλλιά και της έλεγαν “πουτ@@@ ομολόγησε”, “δεν το έκανα” έλεγε εκείνη».