Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Παρασκευή, όμως ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας, ζητάει αναβολή, λόγω του φορτισμένου προγράμματος του. Παρόλα αυτά, την έντονη αντίδραση τους εκφράζουν με δήλωση στον ΑΝΤ1 τα δύο από τα συνολικά τέσσερα φερόμενα ως θύματα βιασμού του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες που ζουν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, στη Σουηδία και στο Βέλγιο αντίστοιχα, οι οποίοι μάζευαν χρήματα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να σταθούν στο δικαστήριο, για να μπορέσουν να σταθούν απέναντι στον φερόμενο βιαστή τους.

«Το δικαστήριο αρχίζει την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου και εμείς, τα θύματα, θα παραστούμε κανονικά, σύμφωνα με την κλήση που έχουμε λάβει για να αρχίσει η διαδικασία. Περιμένουμε την δικαίωση μας, μέσα από μια δίκαιη διαδικασία, χωρίς την σπίλωση της προσωπικότητας μας και χωρίς την ταλαιπώρηση μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Θα επιδιωχθεί η διαιώνιση της, χωρίς ουσιαστικό λόγο»

Οι δύο νεαροί μηνυτές μεταξύ άλλων ζητούν από το δικαστήριο, η πλευρά του κατηγορούμενου να σεβαστεί την οικονομική τους δυνατότητα και να σταματήσει προσπάθεια κωλυσιεργίας της δίκης.

«Ζητάμε από το δικαστήριο να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια μας και να σεβαστεί τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που έχουμε για να παραστούμε σε μία δίκη, η οποία πριν ακόμα αρχίσει, έχει προαναγγελθεί από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ότι θα επιδιωχθεί η διαιώνιση της, χωρίς ουσιαστικό λόγο», αναφέρουν στη δήλωση που έκαναν στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, η Μαρία Κουρτέση, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, σημείωσε πως «δεν αφορά μόνο τα θύματα, είναι μια ταλαιπωρία που την υφιστάμεθα εμείς οι συνήγοροι, είναι οι ένορκοι οι οποίοι θα περιμένουν για να κληρωθούν, είναι οι δικαστές, ο εισαγγελέας».