Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση για σύλληψη ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού. Ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε στον ιερέα, πατέρα τριών παιδιών, ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του 3ου ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

«Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα, τον συγκεκριμένο παπά τον ξέρω πολύ καλά, οι σχέσεις μας ήταν άριστες, εξαιρετικό παιδί, μου είναι απίστευτο. Δεν ξέρω τι στοιχεία υπάρχουν και τι έχει συμβεί, λυπάμαι πολύ για αυτό που έχει συμβεί. Είναι απίστευτο. Εχει την ποδοσφαιρική ομάδα της ενορίας. προσφορά μεγάλη στην ενορία. Εξεπλάγην δεν μπορώ να το πιστέψω. Το να πήγαινε με μια μεγάλη γυναίκα, να το δεχτώ, συμβαίνουν αυτά, αλλά με ένα μικρό κοριτσάκι… Μου είναι δύσκολο να το πιστέψω» αναφέρει ιδιοκτήτης εστιατορίου της περιοχής.

«Το θέμα είναι ότι ήταν πολύ αγαπητός, πολύ καλός. Μου είναι απίστευτο» πρόσθεσε.

«Ήταν πολύ δραστήριος με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο άνθρωπος ήταν πολύ δραστηριος και νορμάλ, εγώ τον έβλεπα πάντα με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, τίποτα το περίεργο» αναφέρει μια γυναίκα.

«Τον είδα να βγαίνει 11.30 το βράδυ από το γραφείο του με ένα κοριτσάκι»

«Εγώ τον είδα με τα μάτια μου 11.30 ωρα το βράδυ να βγαίνει από το γραφέιο του με ένα κοριτσάκι, τότε μου έκανε τρομερή εντύπωση, τι κάνει με ένα κοριτσάκι 11.30 ώρα το βράδυ, ο συγκεκριμένος πάτερ που πιάσανε τώρα. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος που έχει μέσα του μια συνείδηση λέει δεν είναι λογικό να βγαίνεις με ένα κοριτσάκι 11.30 ώρα από το γραφείο σου» αναφέρει άνδρας.

«Αυτό έγινε το τελευταίο 6μηνο, είχα μιλήσει με φίλους μου και άλλους που έχουν γνωστούς στην αστυνομία, ένιωθα ότι πρέπει να κάνω κάτι να βοηθήσω, προσπάθησα και ο ίδιος να πάρω το χαμόγελο του παιδιού να κάνω την καταγγελία αλλά μου ζήτησαν αποδείξεις που να αποδεικνύον κάτι 100%, εγώ δεν τις είχα αυτές. Επιτέλους θα ψάξουν την εκκλησία αυτή που χρόνια τώρα το προσπαθούμε να γίνει αυτό» σημειώνει.

Σε ερώτηση αν στο περιστατικό που περιγράφει το κοριτσάκι είχε κάποιον γονιό μαζί του, απάντησε ότι «είχε τη μητέρα της απ’ έξω». «Δεν είμαι ο μόνος που έχω δει τον συγκεκριμένο να βγαίνει με παιδάκια από την εκκλησία. Είναι κύκλωμα είμαι σίγουρος, που κάνουν αίσχη» πρόσθεσε ο κάτοικος της περιοχής.

Σημειώνεται ότι το κορίτσι, που εκμυστηρεύτηκε στη θεία του τα όσα βίωσε, φέρεται να περιγράφει στην κατάθεση της αξιόποινες πράξεις τις οποίες καταγγέλλει ότι διέπραξε ο κατηγορούμενος από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Η ανήλικη φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον, ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψε τι έζησε στα χέρια του ιερέα με αποτέλεσμα να γίνει η καταγγελία που αποτέλεσε την αφετηρία για την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.