Το Γολγοθά που ανέβηκαν ακολουθώντας τη «θεραπεία» του «ψευτογιατρού» περιέγραψαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δυο γυναίκες οι οποίες είχαν διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η γνωριμία τους με τον «σπουδαίο» γιατρό έγινε σε μοναστήρι στο Πήλιο όπου οι ασθενείς «έκαναν ουρές για να τον δουν». «Δεν καταλαβαίνω, γιατί έπρεπε να το υποστώ αυτό; Δεν ξέρω… Τα φάρμακα τα ελαφριά που έπαιρνα δεν με πιάνουν τώρα. Αν δεν έπαιρνα αυτά που μου έδωσε θα ήμουν όπως παλιά.

Τώρα παίρνω πιο βαριά φάρμακα. Μου έχει ξετινάξει όλο το ανοσοποιητικό μου, κάθε 15 μέρες κάνω εξετάσεις, ελέγχω συνεχώς τα μάτια μου για ωχρά κηλίδα. Έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό….» κατέθεσε κλαίγοντας η εκπαιδευτικός η οποία περιέγραψε πώς πείστηκε, το 2016, να ακολουθήσει την θεραπεία με τα βότανα του κατηγορούμενου με αποτέλεσμα, πλέον, να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως οι ασθενείς περίμεναν ατελείωτες ώρες με τις εξετάσεις στα χέρια να τους εξετάσει ο κατηγορούμενος σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σαν αναρρωτήριο, στο μοναστήρι.

«Εγώ τον είδα τα μεσάνυχτα. Μου είπε ότι οι ενέσεις που κάνω μου δημιουργούν προβλήματα και ότι η σκλήρυνση θεραπεύεται. Τον ρώτησα, τι σας χρωστάω και μου απάντησε «την αγάπη σου». Μου έδωσε ένα χαρτάκι με το mail του που έγραφε Νικόλαος Κόντος, Νευρογκολόγος-χειρουργός.». Ωστόσο, στη συνέχεια όταν η κατάσταση της επιδεινώθηκε, όπως κατέθεσε, της ζήτησε 3.320 ευρώ που του τα έδωσε σε φάκελο σε γραφείο διαγνωστικού κέντρου στην Αθήνα.

Η θεραπεία με τις σταγόνες

Η θεραπεία με τις περίφημες σταγόνες ήταν μαρτυρική για την γυναίκα η οποία περιέγραψε πως υποχρεώθηκε να κουβαλάει τα μπουκαλάκια στο σχολείο και να κάνει μάθημα ενώ είχε αφόρητους πόνους.

Ψευτογιατρός

«Άρχιζα να έχω συμπτώματα, τα οποία τα απέδιδε σε ψύξη, ισχιαλγία και σε άλλες αιτίες. Του έλεγα ότι έκαιγαν τα πόδια μου δεν μπορώ να σταθώ ούτε τέσσερα δευτερόλεπτα και μου έλεγε «μη φοβού, θεραπεύεται, περνάει». Με τα σταγονίδια είχα φοβερούς πόνους στο στομάχι, διπλωνόμουν. Μου είπε να μειώσω τις σταγόνες αλλά θα καθυστερούσα τη θεραπεία.» είπε ενώ αναφερόμενη στη στιγμή που έσπασε ένα από τα μπουκαλάκια με τις σταγόνες και του τηλεφώνησε τρομοκρατημένη εκείνος της απάντησε: «μη φοβού, ο «εξαποδώ» δεν θέλει να κάνεις τη θεραπεία».

Μια θεραπεία που σύμφωνα με τον κατηγορούμενο θα ήταν ο λόγος να τον «βρουν σε κανένα χαντάκι» καθώς δεν θα επέτρεπαν να χορηγηθεί οι «φαρμακευτικές με τα δηλητήρια» όπως έλεγε, σύμφωνα με τη μάρτυρα.

«Πίστευα ότι δεν δούλεψε η θεραπεία του σε μένα… Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν ήταν καν γιατρός. Αν έψαχνες στο διαδίκτυο υπήρχε όνομα Νικόλαος Κόντος στην Ελβετία, αλλά με άλλη φωτογραφία.

Όταν τον είδα στην τηλεόραση σκεφτόμουν πώς τα έλεγε, πώς κοιμόταν το βράδυ, μου έλεγε ότι θα μείνω έγκυος και θα μου περάσει όταν του έλεγα για τις υποτροπές.» είπε φορτισμένη ενώ λίγο αργότερα μια ακόμη μάρτυρας κατέθεσε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο 30.000 ευρώ για να την θεραπεύσει.

«Μου είπε ότι είμαι πολύ τυχερή που δεν έχω ξεκινήσει θεραπείες, θα το νικήσουμε το τέρας και πως γρήγορα θα γίνω καλά. Μου έδωσε κάτι σταγόνες και συμπληρώματα διατροφής. Πίστεψα ότι ήταν φοβερός γιατρός…». Η γυναίκα κατέθεσε ότι δεν ένιωσε να χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας της, ωστόσο, σε πρόσφατες μαγνητικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έχει παρουσιάσει έναν όγκο.