Άνοιξε η αυλαία της δίκης για υπόθεση τοκογλυφίας με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που πριν λίγες ημέρες δέχτηκε επίθεση μέσα σε αμφιθέατρο.

Ωστόσο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας διέκοψε την συνεδρίαση του για τις 28 Ιανουαρίου προκειμένου να εξετάσει, μέχρι τότε, σειρά ενστάσεων που κατέθεσε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου καθηγητή και ένοπλα σκόπιμη προσώπου που κάθεται στο εδώλιο.

Ο κατηγορούμενος καθηγητής, με εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα που δέχτηκε πριν από λίγες ημέρες, άκουσε τον εισαγγελέα της έδρας να προτείνει να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος που κατέθεσαν οι συνήγοροι του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΑΣΟΕΕ)

«Δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις» λέει ο εισαγγελέας

«Στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια ποσά χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης, δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται” ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Λίγο νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης εξέφρασαν τη θέση ότι στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρείες. «Οι παθούσες εταιρείες δεν υπέβαλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιριών; Είναι άγνωστο πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρίες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα» τόνισαν.

Την δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της κάλεσε ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή που επίσης βρέθηκε στο δικαστήριο καθώς εδώ και χρόνια είναι σε αντιδικία με τον κατηγορούμενο συνάδελφό του καθώς στο παρελθόν υπήρξαν συνεργάτες σε εταιρία.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του μηνυτή, Αγ.Τάτσης ανέφερε: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200%, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».