Newsroom

Με πολύμηνη δράση (τουλάχιστον από την περασμένη Άνοιξη) και εγκολπώνοντας πολλά παρακλάδια –στη συντριπτική τους πλειονότητα διαρθρωμένα σε κλειστές ιδιωτικές ομάδες στο facebook- οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» προσπαθούν να κρατούν τα μέλη τους συνδεδεμένα στην Περιφέρεια και ειδικά στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, κοινοποιώντας τις δράσεις τους.

Ένα παράδειγμα, είναι το τελευταίο τους χτύπημα με την «απαγωγή»  του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία. Τρεις από τους 11 δράστες (εννιά άντρες και δύο γυναίκες) οι οποίοι απολογούνται όλοι σήμερα στον ανακριτή Κατερίνης είναι κάτοικοι άλλων περιοχών- Τρίκαλα, Νάουσα, Θεσσαλονίκη-.

Ένα ποστ από τα πολλά ενός βασικού υποκινητή των έκτροπων στο Γυμνάσιο στην Πιερία (το 120 αναφέρεται στο ομώνυμο άρθρο του Συντάγματος το οποίο επικαλούνται στις δράσεις τους τα μέλη της οργάνωσης)

Τα όσα γράφουν κάποιοι εκ των 11 που συμμετείχαν στο ανήκουστο περιστατικό στο Γυμνάσιο στην Πιερία είναι αποκαλυπτικά της δράσης τους. Τα καλέσματα τους σε ανυπακοή στα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό ακολουθούν μέχρι και καλέσματα σε αυτοσχέδια καντίνα στην περιοχή της Πιερίας όπου συχνάζουν αρνητές. Ένα από αυτά αφορούσε και σε διοργάνωση γιορτής του Πάσχα σε εποχή που ίσχυαν ειδικά μέτρα προστασίας.

Ένα άλλος από την ομάδα των 11, τρεις ημέρες πριν το «χτύπημα» στο Γυμνάσιο της Πιερίας αναφέρει σε ένα ποστ του στο facebook: «Σας ενημερώνουμε ότι έχει γίνει ΕΠΙΤΑΞΗ όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Επικράτεια της χώρας. Όλα τα σχολεία θα λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας».

Αναμεσα στους 11 δράστες που «χτύπησαν» στην Πιερία και ένας απόστρατος της ελληνικής αστυνομίας, ο οποίος βρισκόταν σε ευθεία σύνδεση με τον Ηλία Κασιδιάρη, αν και με ανακοίνωση, ο τελευταίος τον διέγραψε από το κόμμα «Έλληνες» την ίδια μέρα που έλαβε χώρα το περιστατικό. Όπως μάλιστα σημειωνόταν στην ανακοίνωση: «Ουδείς δύναται να φέρει την ιδιότητα του κομματικού στελέχους ή μέλους μας εφόσον ανήκει σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή παράταξη, ιδίως δε σε οργάνωση άνευ νομικής κατοχύρωσης».

Ποστ στο facebook ενός εκ των 11 δραστών στο περιστατικό στο Γυμνάσιο Πιερίας

Και μπορεί το προφίλ του να διαγράφηκε την ίδια μέρα του περιστατικού στην Πιερία, παρόλα αυτά, αρχειοθετημένο υλικό από τα social media δείχνει ότι το παραπάνω κόμμα συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις του περασμένου Ιουλίου ενάντια στον εμβολιασμό. Σε εκτενές άρθρο με αναφορά ονομάτων περιγράφεται πως μπορούσαν μέλη των Ελλήνων να βρεθούν στην «μεγαλειώδη» όπως την ονόμαζαν συγκέντρωση και πορεία ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε πολλές επαρχιακές πόλεις. Στο άρθρο φαίνεται πως είχαν ενεργοποιηθεί θύλακες αντιεμβολιαστών από την Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και από την Πάτρα και την Κέρκυρα.

Με δύο λόγια: τόσο οι σχέσεις με την Χρυσή Αυγή όσο και με τον Αρτέμη Σώρρα φαίνεται ότι είναι ο κοινός άξονας ο οποίος συνδέει ένα μεγάλος πλήθος ομάδων (κλειστών και ιδιωτικών όπως προείπαμε) με τίτλους και ονομασίες που όλες εμπεριέχουν το: «εναντίον του εμβολίου στον κορονοϊό» . Τα μικρότερα αυτά δίκτυα επικοινωνούν μεταξύ τους και συχνά καταλήγουν στην ευρύτερη ομάδα των Θεματοφύλακων του Συντάγματος. Άλλωστε, για τους 11 συλληφθέντες, οι οποίοι πέρασαν το Σαββατοκύριακο κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, ως συνήγορος υπεράσπισής τους εμφανίστηκε ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, Βασίλης Νουλέζας.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, οι Θεματοφύλακες του Συντάγματος είχαν χτυπήσει και στη Θεσσαλονίκη όπου σταθερά επικαλούμενοι το άρθρο 120 του Συντάγματος έλεγαν πως θα ελέγξουν τους πάντες μέσα στο χώρο όπου διενεργούνταν τα rapid test.

Μια από τις δράσεις τους ήταν και το «υπουργείο Θεραπειών» στην Αράχωβα, εκεί που όπως έγινε γνωστό, τρία μέλη της ευρύτερης «κοινότητας» των αρνητών πουλούσαν υποτιθέμενα rapid test με σπρέι και ψεκαστικούς μηχανισμούς. Μετά από παρέμβαση των Αρχών, το κατάστημα σφραγίστηκε και συνελήφθη μία 49χρονη Βρετανίδα ως επικεφαλής του «υπουργείου».

Σχολιάζοντας αυτή την εξωφρενική είδηση στο Newsbeast, ο δήμαρχος Διστόμου- Αράχωβας- Αντικύρας, Ιωάννης Σταθάς μάς είπε τα εξής: «Μόνο δύο ημέρες λειτούργησε αυτό το υποτιθέμενο μαγαζί. Παρενέβη ο εισαγγελέα μετά από κοινοποίηση του συμβάντος που κάναμε σε αστυνομία, εισαγγελία και εφορία. Η ομάδα των τριών όμως στην ουσία ατόμων, δύο άντρες και η Βρετανίδα υπήκοος, δρουν εδώ και μήνες στην περιοχή. Ο ένας είναι ντόπιος και ο άλλος είναι ο φίλος της Βρετανίδας. Μας έλεγαν μέχρι και ότι είχαν βρει το εμβόλιο. Τους αντιμετωπίζαμε ως γραφικούς πάντως εδώ στα μέρη μας. Έλεγαν ακόμα πως δεν υπάρχει κορονοϊός και η αστυνομία τους είχε επιβάλλει πρόστιμα γιατί κυκλοφορούσαν χωρίς τη μάσκα προστασίας. Είναι ένα μικρό παρακλάδι Σώρρα, τώρα πως είχαν δικτυωθεί με άλλα μέλη στην Ελλάδα, προσωπικά δεν το γνωρίζω».


«Παίρνει φωτιά» το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ.

Κρατική Ασφάλεια και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θα διερευνήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τι ακριβώς συμβαίνει με τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», τόσο στην Αττική όσο και γενικότερα στη χώρα. Τα αδικήματα για τα οποία θα γίνει έρευνα αφορούν: διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, οδηγίες και εντολές για άμεσο σχηματισμό δικογραφιών όπου διαπιστώνεται ότι τελούνται αδικήματα στα οποία εμπλέκονται οι αυτοαποκαλούμενοι «θεματοφύλακες του Συντάγματος». Ήδη το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ. έχει «πάρει φωτιά», με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να σηκώνει το μεγάλος βάρος να αποκτήσει πρόσβαση και να «ξεσκονίσει» τις κλειστές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο. Εκεί όπου μπορεί κανείς να δει από πολυσέλιδα ακαταλαβίστικα έγγραφα με πομπώδεις τίτλους –όπως η «Ιερή Δήλωση ενεργοποίησης και εφαρμογής του Άρθρου 120 και καταγγελία κατά των εις βάρος: εμού, του λαού και του Έθνους διαπραχθέντων κακουργημάτων», μέχρι καλέσματα σε συγκεντρώσεις και «παρεμβάσεις» όπως αυτή στο Γυμνάσιο Αιγινίου στην Πιερία.

Κάλεσμα σε αυτοδικία

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο προαναφερόμενο πολυσέλιδο έγγραφο, οι αυτοαποκαλούμενοι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» καλούν ακόμη και σε αυτοδικία. Γράφει χαρακτηριστικά το έγγραφο: «Καταγγέλλω, καταδικάζω και από σήμερα σταματώ να εμπιστεύομαι προσωρινά και μέχρι να επιδικαστεί το κακούργημα της παραλείψεώς τους να άρουν το ιατρικό απόρρητο: α) Το εγχώριο και το παγκόσμιο σύστημα υγείας, β) Ολόκληρο το εμπλεκόμενο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό το οποίο σχετίζεται με το θέμα της νόσου του κορωνοϊού, γ) Τα όποια εμβόλια. Δηλώνω επίσης, ότι θα πράξω με κάθε μέσο, μέχρι και αυτοδικώντας, όπως με υποχρεώνει το Άρθρο 120Σ, κατά του όποιου φυσικού και ηθικού αυτουργού, που θα αποπειραθεί να εφαρμόσει σε εμέ ή σε συγγενικά μου πρόσωπα, τυχόν υπάρχουσες ή μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις και νομοθεσίες, οι οποίες θα επιβάλλουν τον όποιον εμβολιασμό ή περιορισμό».

Πιερία - Τι λέει ο διευθυντής που δέχθηκε επίθεση από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Όσον αφορά την Κρατική Ασφάλεια –σε συνεργασία με τα Τμήματα Τάξης- θα επιχειρήσει να αποτρέψει φαινόμενα μιμητισμού, όπως η «σύλληψη» του γυμνασιάρχη ή ίδρυση «υπουργείων» όπως στην Αράχωβα. Το έργο, πάντως, των Αρχών, μόνο εύκολο δεν είναι καθώς πρόκειται για ένα ετερόκλητο μείγμα ανθρώπων και για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει κοινό συντονιστικό κέντρο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber